FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün ABD'de Senato'da onaylanan ve bugün Tasarı Temsilciler Meclisi'nde oylanacak altyapı paketi ile birlikte ABD on yıllık tahvil faizi %1,36'lara kadar yükselirken, yukarı yönlü hareketini sürdüren Dolar endeksi (DXY) önceki zirvesine yaklaştı. Bugün ise ABD'de TSİ 15.30'da açıklanacak temmuz ayı enflasyonu kritik. Temmuz ayında enflasyonun yıllık %5,3 gerçekleşmesi (önceki %5,4) bekleniyor. Çekirdek enflasyondaki beklenti ise yıllık %4,3. Yüksek bir enflasyon verisinde bu sefer ABD on yıllık tahvil faizlerinde yükseliş görülebilir ve Dolar'daki yukarı yönlü hareket de belirginleşebilir. Aksi durumda özellikle Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde rahatlama görülebilir. Dolar'daki görüntüye karşın TL'nin ise dün pozitif ayrışarak günü %0,5 oranında primle tamamladığını izledik. TL'deki görünüm, yarınki TCMB toplantısı ve bugünkü ABD enflasyonu ile netleşebilir. Beklentilerin atlındaki bir enflasyon verisi TL'de değer kazançlarını artırabilir ve Dolar / TL 8,47 seviyesini hedefleyebilir. Ara destek 8,5350 seviyesinde. Öte yandan beklentilerin üzerindeki bir enflasyon, kurda 8,71 direncine doğru bir hareketi beraberinde getirebilir. Ara direnç 8,66 seviyesinde.
 
EUR/USD: Dün Almanya'da ZEW endeksi takip edildi. Cari durumda iyileşme gözlense de beklentilerde kötüleşme görüldü. Diğer yandan, geçen hafta ABD'de güçlü gelen tarım dışı istihdam verisi ve Senato'da onaylanan altyapı paketi ile birlikte Dolar'da yükseliş sürerken, parite bu hafta takip ettiğimiz 1,17 seviyesine doğru geriliyor. Bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ise önemli olacak. Yüksek bir enflasyon verisi paritede 1,1665 desteğine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir. Ana destek ise 1,1635 seviyesinde. Öte yandan, beklentilerin altındaki bir veride parite 1,1745 yakın direncinin üzerinde çıkarak 1,18 seviyesine doğru toparlanma gösterebilir.
 
XAU/USD: Haftanın ilk gününde yaşanan sert düşüşün ardından dün dar bir aralıkta hareket eden değerli maden günü 1.729,5 seviyesinden kapattı. Bu sabah da sakin bir görüntü çizme eğiliminde olan değerli madende, öğleden sonra ABD'de açıklanacak enflasyon verisi yeni bir dalgalanma yaratabilir. Beklentilerin üzerindeki bir veride Ons Altın'da 1.707 desteğine kadar bir geri çekilme gözlenebilir. Ara destek 1.718 seviyesindeyken, ana destek 1.694 civarında. Diğer yandan, beklentilerden düşük bir enflasyon rakamı değerli madende 1.758 seviyesine doğru bir toparlanmayı beraberinde getirebilir. Ara direnç 1.743 seviyesinde.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALMANYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %-0.444 İLE 2 AĞUSTOS'TAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
VİETNAM'DA PİRİNÇ İHRACATI TEMMUZ AYINDA %6.6 AYLIK ARTIŞLA 464.792 TON OLDU -GÜMRÜK
İSVEÇ/NİER: BU YIL KAMU FİNANSI DENGESİ/GSYİH ORANININ %-1.6 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN:%-1.5)
VİETNAM'DA KAHVE İHRACATI TEMMUZ AYINDA %4.5 AYLIK GERİLEMEYLE 122.293 TON OLDU -GÜMRÜK
VİETNAM'DA KAHVE İHRACATI OCAK-TEMMUZ DÖNEMİNDE %8.1 YILLIK GERİLEMEYLE 965.883 TON OLDU -GÜMRÜK
İSVEÇ/NİER: İSVİÇRE'DE GSYİH'NIN BU YIL %+4.4 OLMASINI BEKLİYORUZ(ÖNCEKİ TAHMİN:%+4.4)
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.1 ARTIŞLA 3532,62 PUANDAN KAPANDI
İNŞAAT MALİYETLERİ, HAZİRAN AYINDA GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE %42,48 ARTTI (ÖNCEKİ: +39.56)
HAZİRAN AYINDA İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YILLIK +32.2% (ÖNCEKİ: +46.6%) - TÜİK
HAZİRAN AYINDA MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ %+2.3 (ÖNCEKİ: +0.8%) - TÜİK
Facebookta Paylaş