FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan TÜFE verisi Fed'in faiz patikasında önemli bir değişim yaratmayacaksa da çekirdek enflasyonun beklentilerin altında kalması enflasyonda tepeye yaklaşıldığı düşüncesini beraberinde getirdi. Bu da piyasalarda kısmi rahatlama yarattı. Diğer yandan, Putin'in Ukrayna müzakerelerinin çıkmaza girdiğini söylemesiyle petrol ve bazı tarım emtialarında yükseliş gözlenmesi piyasalar üzerinde bir miktar baskı yarattı. Buna karşın, bu sabah ABD vadelilerinin artıda seyrettiğini izliyoruz. Asya'da ise Çin hariç borsalar genel olarak primli seyrediyor. Jeopolitik risklere karşın enflasyon endişelerinin bir miktar azalması piyasalar üzerinde biraz daha etkili olabilir. ABD on yıllık tahvil faizi de %2,80'nin altında. Dolar endeksinin (DXY) 100 seviyesinin üzerinde seyretmesine karşın risk iştahındaki görüntü ile birlikte Gelişmekte Olan Ülke para birimleri bu sabah artıda seyrediyor. Olumlu risk iştahı dışında bir önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalıştıklarını belirtmesi ve kur korumalı mevduat TL'yi desteklemeye devam edebilir. Bu kapsamda, Dolar/TL'nin 14,67 yakın direncinin altında kalarak 14,42 desteğine kadar geri çekilmesini bekliyoruz. Ara yakın destek 14,54 bölgesinde.
 
EUR/USD: Putin'in Ukrayna müzakerelerinin çıkmaza girdiğini söylemesi Euro Bölgesi büyümesi için negatif bir gelişme. Diğer yandan, dün ABD'de açıklanan TÜFE verisinde çekirdek enflasyon beklentilerin altında kaldı ancak bunun Fed'in faiz patikasında önemli bir değişim yaratması beklenmiyor. Dolayısıyla paritede baskı sürebilir. Öte taraftan, risk iştahındaki kısmi toparlanma ile birlikte yarınki ECB toplantısı öncesinde paritede olası düşüşler sınırlı kalabilir. Teknik seviyelere bakıldığında aşağıda 1,0805 ve 1,0775 sıralı destekler olarak takip edilebilir. Sıralı dirençler ise 1,0850 ve 1,0905 seviyelerinde.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
JAPONYA MALİYE BAKANI SUZUKI: KESKİN DÖVİZ KURU HAREKETLERİ ÇOK PROBLEMLİ
JAPONYA MALİYE BAKANI SUZUKI: BUNDAN SONRA DÖVİZ KURUNDAKİ HAREKETLERİ YAKINDAN İZLEYECEĞİZ
JAPONYA MALİYE BAKANI : KESKİN DÖVİZ KURU HAREKETLERİ ARZU EDİLMİYOR
JAPONYA MALİYE BAKANI SUZUKI: DÖVİZ KURU İSTİKRARI ÖNEMLİ
JAPONYA MALİYE BAKANI SUZUKI: KUR SEVİYELERİ HAKKINDA YORUM YOK
ŞUBAT AYINDA İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YILLIK %36,5 ARTTI (ÖNCEKİ: +42.7%) - TÜİK
ŞUBAT AYINDA İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YILLIK % 5,9 ARTTI(ÖNCEKİ: +8.1%) - TÜİK
ŞUBAT AYINDA MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ %1,5 AZALDI (ÖNCEKİ: -3.6%) - TÜİK
ŞUBAT AYINDA MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ %1,0 AZALDI (ÖNCEKİ: +1.2%) - TÜİK
ŞUBAT AYINDA DIŞ TİCARET HADDİ 76,3 OLARAK GERÇEKLEŞTİ (ÖNCEKİ: 72.8)
Facebookta Paylaş