FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Faiz artırımları için 2023'ü işaret eden Fed'in açıklamalarının piyasalara yansıması izlenirken, Dolar yükselişini dün de sürdürdü. Dolar endeksi (DXY) %0,5 oranında primle günü tamamladı. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizinin yükselişte kalıcılık sağlayamadığını izledik. Dolar güçlenmesiyle emtialardaki sert düşüşler enflasyon beklentileri üzerinde etkisini göstermiş gözüküyor. Öte taraftan, Fed'in kararı diğer merkez bankalarını hamle yapmaya zorlayabilecekken, bu durum ve ABD on yıllık tahvil faizindeki şu anki görüntü, DXY'nin daha fazla yükselmesini engelleyebilir ki bu sabah Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde sakin bir görüntü var. Dün politika faizini beklentiler doğrultusunda %19 seviyesinde sabit tutan TCMB'nin mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulamasına karşın Dolar karşısında %1,3 oranında değer kaybeden TL de kayıplarını telafi etme çabasında. Bu çabanın günün geri kalanında da devam edebileceğini düşünürken, kurda 8,64 hedef olarak izlenebilir. Sonraki yakın destek ise 8,59 seviyesinde. Diğer yandan olası yükselişlerde kur 8,78 seviyesinde dirençle karşılaşabilir.
 
EUR/USD: Fed kararı sonrasında Dolar güçlenmesi devam ederken, parite dün %0,8 oranında değer kaybederek günü 1,1907 seviyesinden kapattı. Fed sonrasında ABD on yıllık tahvil faizindeki yükselişin kalıcılı olamaması ve diğer merkez bankalarının da şahinvari hamle yapma ihtimallerinin doğmasıyla Dolar'daki yükseliş şu aşamada güç kaybedebilir. Bu kapsamda da parite 1,1860 desteğinin üzerinde tutunabilir. Aksi durumda 1,1820 bir sonraki hedef olabilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,1920 ve 1,1950 sıralı dirençler olarak izlenebilir.
 
XAU/USD: Fed kararı sonrasında dün de yükselişini sürdüren Dolar'daki hareketin önemli etkisiyle %2,1 değer kaybeden değerli maden günü 1.773 seviyesinden kapattı. ABD on yıllık tahvil faizindeki yükselişin kalıcılı olamaması ve diğer merkez bankalarının da şahinvari hamle yapma ihtimallerinin doğmasıyla Dolar'daki yükseliş şu aşamada güç kaybedebilir. Bu kapsamda değerli madendeki sert satışların ardından bugün toparlanma yaşanabileceğini ve Ons Altın'ın 1.776 desteğinin üzerinde kalarak 1.804 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Sonraki hedef ise 1.816 seviyesinde. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.776 desteğinin altında 1.768 ve 1.755 sıralı destekler olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BOJ/KURODA: %2 ENFLASYON HEDEFİ GLOBAL STANDARTTA VE GEREKLİ
BOJ/KURODA: GEREKİRSE FAİZ İNDİRİMLERİ DE DAHİL ÇEŞİTLİ ADIMLAR ATABİLİRİZ
BOJ/KURODA: BOJ GEVŞEMENİN BİR PARÇASI OLAN EFT ALIMINI BİTİRMEYİ VEYA AZALTMAYI DEĞERLENDİRMİYOR
BOJ/KURODA: BOJ, DOLARIN ÖNÜMÜZDEKİ ZAMANDA GÜÇLENMESİNE NEDEN OLACAK ZAMANDA CESUR PARASAL GEVŞEMESİNE DEVAM EDECEK
BOJ/KURODA: ABD, GÜÇLÜ EKONOMİK TOPARLANMA VE ARTAN ENFLASYONLA BİRLİKTE VARLIK ALIMLARINI AZALTMAYA BAŞLAYABİLİR
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: MUHTEMEL Xİ-BİDEN GÖRÜŞMESİ HAKKINDA BİLGİMİZ YOK
BOJ/KURODA: BOJ'UN ETF ALIMLARININ KURUMSAL YÖNETİME ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNMEK YANLIŞ
BOJ/KURODA: EKONOMİK GÖRÜNÜM ESKİSİNDEN DAHA PARLAK
BOJ/KURODA: OLAĞANÜSTÜ HAL KALDIRILSA BİLE KİŞİSEL TÜKETİM HARCAMALARINDA AŞAĞI YÖNLÜ BASKININ DEVAM ETTİĞİ GÖRÜLÜYOR
BOJ/KURODA: ÜLKE DIŞI EKONOMİLERİN HIZLA TOPARLANDIĞINA İNANIYORUM, BUNUN İHRACAT VE ÜRETİM ÜZERİNDE GÜÇLÜ BİR POZİTİF ETKİSİ OLMASINI BEKLİYORUM
BOJ/KURODA: GELİŞMİŞ ÜLKE MERKEZ BANKALARI, HIZLI FAİZ ARTIŞININ GELİŞMEKTE OLAN EKONOMİLERDEN SERMAYE ÇIKIŞINE NEDEN OLABİLECEĞİ RİSKİNE DİKKAT ETMELİ
Facebookta Paylaş