FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dolar endeksinde (DXY) yükseliş eğilimi sürüyor. Louis Fed Başkanı Bullard ihtiyaç duyulması halinde faizlerin 75 baz puan artırılabileceğini söylemesi Fed'e yönelik şahin beklentileri korurken, DXY 101 seviyesini gördü. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise sınırlı da olsa baskı altında. Bu haftaki Powell'ın konuşması öncesinde Dolar dirençli kalmaya devam edebilir. Yurtdışında Dolar güçlenmesi ve petroldeki yükselişe karşın kur korumalı mevduat uygulamasının TL'deki oynaklığın düşük kalmasında etkili olmaya devam edebileceğini ve Dolar/TL'de bant hareketinin sürebileceğini düşünüyoruz. Olası bant hareketinde 14,55 - 14,71 aralığı izlenebilir. Veri takvimine bakıldığında, ABD'de TSİ 15.30'da mart ayına ilişkin konut piyasası verilerinden konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri takip edilecek. Ayrıca TSİ 19.05'te Chicago Fed Başkanı Evans'ın konuşması izlenecek. Öte yandan, IMF tarafından TSİ 16'da Dünya Ekonomik Görünüm Raporu yayımlanacak.
 
EUR/USD: Rusya - Ukrayna savaşının neden olduğu arz kesintileri sebebiyle Dünya Bankası küresel büyüme tahminini aşağıya çekti. Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus birliklerinin Donbas'ta taarruza başladığını belirtti. Bu da Avrupa Bölgesi'nde stagflasyon riskini gündemde tutarken, Fed'den gelmeye devam eden şahin açıklamalar Fed'e yönelik sıkılaştırma beklentilerinin korunmasına neden oluyor. ECB ise görece daha güvercin. Bu gelişmeler de paritede baskının sürmesine neden oluyor. Şu aşamada mevcut fiyatlamaları değiştirebilecek önemli bir katalizör gözlenmezken, paritede aşağı yönlü hareket sürebilir ve 1,0715 hedef olabilir. Yukarıda 1,0850 ise direnç konumunda.
 
XAU/USD: Dün 1.998,3 seviyesine kadar yükseliş kaydeden değerli maden günü 1.978,7 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise değerli madende baskı gözlemliyoruz. St. Louis Fed Başkanı Bullard'dan gelen şahin açıklamaların Ons Altın'da etkisini hissettirdiği söylenebilir. Küresel ekonomilerdeki aşağı yönlü riskler, enflasyonist oram değerli maden için destekleyici olsa da, Fed'den şahin açıklamaların gelmeye devam etmesi Ons Altın üzerinde kısa vadeli etkisini sürdürebilir ve değerli madende olası tepki yükselişleri sınırlı kalabilir. Sıralı dirençler 1.985 ve 1.992 seviyelerinde. Öte yandan, aşağıda ise 1.970 ve 1.961 sıralı destekler olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALMANYA'NIN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %0.881 İLE TEMMUZ 2015'TEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (BEKLENTİ: %3.50 ÖNCEKİ: %3.50)
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: KREDİ BÜYÜMESİ MART'TA YILLIK %+6.65
RUSYA İKLİM ELÇİSİ: RUSYA İKLİM AJANDASINI ASKIYA ALMAYACAK, İLERLEYECEK
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: 2022 YIL SONU ENFLASYONU %2-4 HEDEF ARALIĞINDA GÖRÜLÜYOR
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: 2022 ÖDEMELER DENGESİNİN FAZLA VERMESİ BEKLENİYOR
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: ENFLASYON KONTROL ALTINDA, GSYH'DEKİ TOPARLANMA DESTEKLENİYOR
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: RUPİ İSTİKRARLI KALMAYA DEVAM EDİYOR, DÜŞÜK CARİ İŞLEMLER DENGESİ AÇIĞI TARAFINDAN DESTEKLENİYOR
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI: YÜKSEK EMTİA FİYATLARI BU YIL İHRACATI DESTEKLEYECEK
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI : ULUSAL GSYİH'NIN TOPARLANMASI GLOBAL TİCARET HACMİ VE JEOPOLİTİK GERİLİMLERDEN ETKİLENECEK
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI 2022 GSYH GÖRÜNÜMÜNÜ %4.7-5.5 ARALIĞINDAN %4.5-5.3 ARALIĞINA DÜŞÜRDÜ
İNGİLTERE'NİN 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %1.915 İLE OCAK 2016'DAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI
Facebookta Paylaş