FX bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün yine %1,60'ın üzerine kalıcılık sağlayamayan ve bu sabah söz konusu seviyenin altında seyreden ABD on yıllık tahvil faizindeki hareket sonrasında Dolar endeksi (DXY) aylık ortalamasının altına kaydı. Güçlü beklenen ABD üçüncü çeyrek finansalları da risk iştahını desteklerken, petroldeki dünkü hareket kısa vadeli olarak Dolar'daki baskının sürmesine neden olabilir ki DXY'de teknik olarak da zayıflık biraz daha belirginleşti. Yurtdışında bugün Fed, ECB ve BoE yetkililerinin konuşmaları öne çıkarken, ABD'de konut verileri de ayrıca izlenecek. Yurtiçi tarafta ise kritik TCMB toplantısı bekleniyor. Öncesinde TL'de baskı gözlenirken, Dolar / TL bu sabah 9,37'lere kadar yükseldi. Ancak, bu seviyelerden tepkiyle karşılaşan kur 9,30'un altına sarkma denemeleri yaptı. Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indiriminin şiddetine yönelik belirsizliğin sürmesi aşağı yönlü potansiyel hareketleri sınırlayabilir. Diğer yandan yaşanan değer kayıpları ve Dolar'daki küresel zayıflık yukarı yönlü hareketlerin de sınırlı kalmasına neden olabilir. Bu kapsamda kurda bugün 9,23 - 9,35 arasında bant hareketi bekliyoruz.

 
EUR/USD: ABD on yıllık tahvil faizinin %1,60'ın üzerine kalıcılık sağlayamayarak tekrar söz konusu seviyenin altına sarkması ile paritenin aylık ortalamasını kırdığını ve yükselişini kısmen ivmelendirdiğini izledik. Fed, ECB ve BoE yetkililerinin konuşmalarının izleneceği günde parite 1,1620 bölgesinden geçen aylık ortalamasını destek yaparak 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1,1715 seviyesine kadar yükselişini sürdürebilir ki teknik göstergelerde güçlenme eğilimi gözleniyor. Buna karşın, 1,1620 desteğinin altına tekrar sarkma yaşanması durumunda 1,1575 bölgesi hedefe girebilir.

 
XAU/USD: ABD on yıllık tahvil faizinin yükselişlerde şimdilik kalıcılık sağlayamaması sonrasında Dolar endeksinin (DXY) halihazırda 93,9 civarından geçen aylık ortalamasının altına sarktığını izliyoruz. DXY'de teknik görüntü de zayıflarken 50 günlük ortalamanın (93,2) hedefe girmesi ile değerli madende bu sabah gözlenen yukarı yönlü hareket sürebilir. Bu sabahki hareketin devam etmesi ve 1.781 direncinin üzerine kalıcılık sağlanması durumunda da 1.800 seviyesine doğru tekrar bir yükseliş gözlenebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.770 desteğinin altında 1.763 ve 1.750 sıralı desteler olarak izlenebilir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
MACARİSTAN/NAGY: DÜŞÜK FAİZ DÖNEMİ SONA ERDİ
MACARİSTAN BAŞBAKANI NAGY: GSYİH BÜYÜMESİ BU YIL %7'YE ULAŞABİLİR
MACARİSTAN BAŞBAKANI NAGY: GELECEK YIL GSYİH BÜYÜMESİNİN %+6 OLMASI BEKLENİYOR
İSVEÇ MERKEZ BANKASI BAŞKANI İNGVES: ENFLASYON RİSKLERİNİN ÖNCEKİ BEKLENTİMİZE KIYASLA DAHA YÜKSEK OLMA İHTİMALİNİN ARTTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İCVEÇ MERKEZ BANKASI BAŞKANI INGVES: GELECEK YIL ENFLASYONUN GERİLEMESİ BEKLENİYOR
İSVEÇ MERKEZ BANKASI BAŞKANI İNGVES: ŞU ANDA HIZLI BİR TOPARLANMADAN DAHA NORMAL BÜYÜME ORANLARINA DOĞRU HAREKET EDİYORUZ
ENDONEZYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ (TERS REPO) DEĞİŞTİRMEDİ :%3.50 (BEKLENTİ: 3.50 %, ÖNCEKİ: 3.50 %)
TÜSİAD/ÖZİLHAN: BAŞKA TCMB OLMAK ÜZERE DÜZENLEYİCİ KURUMLARIN BAĞIMSIZLIĞI TARTIŞMA DIŞI OLMALI- BLOOMBERG HT
AB KOMİSYONU BAŞKANI : BİRLİK İÇİNDE BİR AVRUPA'DA GÜÇLÜ BİR POLONYA İSTİYORUZ
AB KOMİSYONU BAŞKANI : AB BÜTÇE VE TOPARLANMA PARASI, AB VERGİ ÖDEYENLERİNİN PARASI
AB DÖNEM BAŞKANI SLOVENYA: HUKUK DEVLETİNE SAYGI AB'NİN İYİ İŞLEYİŞİ İÇİN KRİTİK
Facebookta Paylaş