FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün akşam Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik adımlarını "işgalin başlangıcı" olarak değerlendirirken, bir dizi yaptırımlar açıkladı. İlk adım olarak nitelendirilen yaptırımların çok sert olmaması, beraberinde küresel piyasalarda toparlamaları getirdi. Açıklamalar öncesinde %2'nin üzerinde satıcılı seyreden Nasdaq endeksi günü %1,2 oranında düşüşle kapattı. Bu sabah ise zayıf olarak değerlendirilen yaptırımlar ve tansiyonun şimdilik bölgesel kalacağı umuduyla vadelilerde alıcılı bir görüntü var. Ons Altın'ın da geri çekildiği ve Dolar'ın yatay seyrettiği ortamda Gelişmekte Olan Ülkeler para birimleri genel olarak pozitif görüntü sergiliyor. Jeopolitik gelişmelerle kısmi oynaklıkla karşılaşan Dolar/TL'de ise kısmi düşüş gözleniyor. Şu aşamada Rusya - Ukrayna gerilimi ile ilgili haber akışı fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam edecekken, kırılgan ortam nedeniyle kurda 13,67 desteğinin üzerinde hareket sürebilir. Aksi durumda 13,52 sonraki hedef olabilir. Öte yandan, olası yükselişlerde dünkü en yüksek seviye olan 13,90 bölgesi direnç olarak izlenebilir. Veri tarafında bugün Euro Bölgesi nihai enflasyon verileri izlenecek.
 
EUR/USD: Biden, Rusya'nın adımlarını "işgalin başlangıcı" olarak değerlendirerek, bir dizi yaptırımlar açıkladı. Küresel piyasalar ise bu yaptırımları zayıf olarak değerlendirmiş olacak ki, risk iştahında kısmi toparlanma gözlendi. ABD 10 yıllık tahvil faizi dün güvenli liman alımıyla %1,84 seviyesine kadar gevşedikten sonra günü yükselerek %1,94 seviyesinden sonlandırdı. Risk iştahındaki toparlanmaya parite de 1,13 seviyesinin üzerinde tutunma çabasında. Ancak kırılgan görünüm devam ediyor ki Fed'den şahin beklentiler daha yüksek. Bu kapsamda paritede 1,14 seviyesinin altında fiyatlamanın sürebileceğini düşünüyoruz. Olası düşüşlerde 1,13'ün altına kayma yaşanması durumunda ise 1,1270 ve 1,1235 sıralı hedefler gündeme gelebilir.
 
XAU/USD: Rusya - Ukrayna arasındaki gelişmeler küresel piyasalar tarafından takip edilirken, ABD'nin uygulayacağı yaptırımları açıklaması gündemde. Yaptırımların çok sert olmaması risk iştahında artışa işaret ediyor. Gelişmeler ışığında kıymetli maden 1.900 seviyesinin altına geriledi. Ancak, kırılgan ortam devam ediyor. Bununla birlikte petrol fiyatlarındaki güçlü duruş ve emtia fiyatlarındaki artış enflasyonist ortama işaret ediyor. Bu gelişmeler de güvenli liman olarak görülen Ons Altın'da düşüşlerin sınırlı kalmasına sebep oluyor. Ons Altın'da düşüşlerin sınırlı kalmaya devam edebileceğini düşünürken, 1.890 yakın destek olarak izlenebilir. Aksi durumda 1.870 tepki gelebilecek ana destek konumunda. Öte yandan, olası yükselişlerde 1.915 ve 1.930 sıralı direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %0.6 ARTIŞLA 23660,28 PUANDAN KAPANDI
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI, 18-60 YAŞ ARASI YEDEKLERİ ÇAĞIRDI, MAKSİMUM HİZMET SÜRESİ 1 YIL- AÇIKLAMA
TCMB, 02.03.2022 vadeli 86.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ECB/VILLEROY: FRANSIZ FİNANS KURUMLARININ RUSYA'YA DOĞRUDAN MARUZ KALMASI SINIRLI OLMAYA DEVAM EDİYOR ANCAK DENETİM MEKANİZMASI TÜM AVRUPA BANKALARINI SİBER RİSKLERE KARŞI DAHA FAZLA DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRDI
ECB/VILLEROY: UKRAYNA KRİZİ KONUSUNDA MART'Kİ YÖNETİM KONSEYİMİZDE ENFLASYON VE BÜYÜME ÜZERİNDEKİ DAHA DOLAYLI SONUÇLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ VE GERÇEKLERE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ
FRANSA MALİYE BAKANI: BUĞDAY FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ DE YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
FRANSA MALİYE BAKANI: ALMANYA'NIN KUZEY AKIM 2 KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ
FRANSA MALİYE BALANI: FRANSA, RUS GAZINA %20 ORANINDA MARUZ KALIYOR
Facebookta Paylaş