FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün yurtiçinde İsveç'in NATO üyeliğinin Meclis'te kabul edilmesi öne çıkan gelişme olurken, bu sabah Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışının onaylanması için ABD Kongresi'ne mektup yazdığına yönelik gelişme izleniyor. Dün ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) 13 baz puan iyileşerek 317 baz puana gerilemişti. Risk primimizdeki iyileşme bugün de devam edebilir. Öte yandan, bugün TCMB faiz kararını açıklayacak. Beklenti politika faizinin 250 baz puan artırılması ve %45'e çıkarılması yönünde. Bununla birlikte bugünkü kararla sıkılaştırma döngüsündeki sonuna gelindiğine yönelik mesajın da verilmesi tahmin ediliyor. TL varlıklarda genel olarak iyimser fiyatlamalar gözlenirken, Dolar/TL'de net bir değişiklik yok. Kurda kısmi yükseliş eğilimi devam ediyor. Bugün TCMB kararı dışında BDDK haftalık verileri ve yabancıların TL varlıklardaki pozisyonlamalarını gösteren haftalık menkul kıymet istatistikleri takip edilecek. Ayrıca, DTH, rezerv verileri TCMB tarafından açıklanacak. Yurtdışında ise dün iyi gelen PMI rakamları öncü merkez bankalarının önümüzdeki toplantılarındaki faiz indirim beklentilerini hafif azaltırken, ABD on yıllık tahvil faizi %4,20'ye yaklaştı. Diğer yandan, Dolar'ın buna ayak uyduramadığını izledik. Yurtdışında bugün ABD son çeyrek öncü büyüme verisi öne çıkıyor.

 

EUR/USD: ABD'de bugün, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin öncü veriler takip edilecek. Diğer taraftan piyasaların odak noktasında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması olacak. Piyasa katılımcıları tarafından politika faiz oranlarının sabit bırakılması bekleniyor. Dün %0,3 oranında yükselerek 1,0885 seviyesinden kapatan paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1,0845 destek olarak takip edilebilir. Sonraki sıralı destekler ise 1,08 ve 1,0770 civarında. Diğer taraftan olası toparlamalarda 1,0920 ve 1,0970 seviyeleri sıralı dirençler konumunda.

 

XAU/USD: Dün 20 günlük ortalamasından satışlarla karşılaşan Ons Altın günü %0,8 oranında düşüşle 2.014 seviyesinden tamamladı. Dün iyi açıklanan PMI rakamları sonrasında merkez bankalarından faiz indirim beklentilerinin azalması baskının önemli nedeniydi. Diğer yandan, martta faiz indirim ihtimali %50'nin altına kaysa da piyasa Fed'den mayıs ayında faiz indirimi beklemeye devam ediyor. Dolar'ın da güçlenemediğini izliyoruz. Bu kapsamda, Ons Altın psikolojik 2.000 seviyesinin üzerinde kalmaya devam edebilir. Diğer yandan, ABD'de açıklanacak önemli veriler değerli madende oynaklık yaratabilir ki bugün son çeyrek büyüme verisi öne çıkıyor. Değerli madende tekrar toparlanma gözlenmesi durumunda 20 günlük ortalamanın bulunduğu 2.034 direnç olarak izlenebilir. Ara direnç ise 2.025 civarında.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Fransa'da hizmet sektörü güven endeksi Ocak'ta: 101 ( Önceki:100)
ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik olarak deniz sistemleri tedarikini kapsayan toplam bedeli 24.692.633,- Avro tutarında bir satış sözleşmesi imzaladı
Çin finans piyasaları düzenleyicisi: Çin'deki ticari bankaların net karları 2023 yılında %3.24 arttı
Çin finans piyasaları düzenleyicisi: Sorunlu krediler rasyosu 2023 sonunda %1.62'de kaldı
Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi %2.355 ile 4 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %3.0 artışla 2906.11 puandan kapandı
Ocak ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi: 115.6 (Önceki ay: 116.8) - TÜİK
Mevsimsel etkilerden arındırılmamış imalat sanayi kapasite kullanım oranı Ocak ayında: 76.2% (Önceki ay: 77.5%, Ocak 2023: 77.6%
Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi Ocak ayında:102.9 (Önceki ay: 103.4) - TCMB
Ocak ayında inşaat sektörü güven endeksi: 90.9 (Önceki ay: 88.0) - TÜİK
Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi Ocak ayında:100.9 (Önceki ay: 99.1) - TCMB
Gelecek 12 aylık dönem sonu ÜFE beklentisi Ocak ayında: %55,0 (Önceki ay: +58.8%) - TCMB İktisadi Yönelim Anketi
Facebookta Paylaş