FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Delta varyantının kısıtlama kararlarına neden olduğu Asya'da artan endişelerle piyasalar baskı altında kalmaya devam ediyor. Asya'daki fiyatlamaların küresel piyasalara kısmen etki ettiğini izliyoruz. Halihazırda vaka sayılar artsa da ABD ve Avrupa'da aşılanma oranı Asya'dan yüksek. Dolar endeksindeki yükseliş de şu aşamada sınırlı. Bu hafta ABD'de açıklanacak kritik veriler öncesinde bugün tüketici güven endeksleri ve Almanya TÜFE ile ECB yetkililerinin konuşmaları takip edilecek. Yurtiçi tarafa baktığımızda uzun vadeli faizlerde düşüş gözlenirken, 5 yıllık CDS'imiz 380 baz puanla yatay. Dün %0,9 oranında değer kazanarak pozitif ayrışan TL ise risk iştahındaki zayıflığa bağlı olarak hafif baskı altında. Şu aşamada yarından itibaren ABD'de açıklanacak önemli veriler öncesinde piyasada dalga boyunun çok fazla yükselemeyeceğini öngörüyoruz. Bu kapsamda, bu sabah kurdaki yükseliş eğiliminin sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Öne çıkan sıralı dirençler 8,75 ve 8,80 seviyelerinde. Öte yandan olası düşüşlerde 8,6850 desteğinin altında 8,64 ana destek olarak izlenebilir.
 
EUR/USD: Delta varyantı ile ilgili endişelerin ön plana çıkması risk iştahı üzerinde baskı yaratırken, Dolar'da kısmi toparlanma gözleniyor. Şu aşamada Delta varyantı ile ilgili endişelerin Asya'da daha belirgin olmasını beklerken, yarından itibaren ABD'den gelecek kritik veriler öncesinde Dolar'da majör bir hareket beklemiyoruz. Avro tarafında ise bugün Almanya'da açıklanacak TÜFE verisi önemli. TÜFE'nin haziranda yıllık bazda %2,3 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Beklentilerden yüksek bir enflasyon verisi Avro tarafında destekleyici olabilir. Paritede teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 1,1940 - 1,1960 ve 1,20 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,19 - 1,1880 ve 1,1850 sıralı destekler olarak takip edilebilir.
 
XAU/USD: Değerli madende yönsüz görüntü dün de devam ederken, bu sabah risk iştahının kısmi baskı altında kalmasıyla hafif yükseliş eğiliminde olan Dolar endeksi ile birlikte değerli maden kısmi baskı altında. Ancak, bir süredir yaptığı bant hareketi içerisinde kalmaya devam ediyor. Bugün özellikle ABD'de açıklanacak tüketici güveni ve Almanya'da açıklanacak TÜFE verileri değerli madende kısmi oynaklık yaratabilecekken, 1.770/72 destek bölgesinin kırılması durumunda geri çekilme bir miktar ivme kazanabilir ve 1.761 seviyesine kadar düşüş sürebilir. Sonraki sıralı destekler ise 1.756 ve 1.748 seviyelerinde. Öte yandan, olası yükselişlerde 1.786 ve 1.792 sıralı destekler olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
SPUTNİK V, BAE'DEKİ KOVİD VAKALARINA KARŞI %97.8, ŞİDDETLİ KOVİD VAKALARINA KARŞI %100 ETKİNLİK GÖSTERDİ
İSVEÇ'TE DIŞ TİCARET DENGESİ MAYIS'TA:+5.1 MYR SEK (ÖNCEKİ:+1.8 MYR)
ÇEK CUMHURİYETİ'NDE 1.ÇEYREK GSYH ÇEYREKLİK %-0.3, YILLIK %-2.4
İSVEÇ'TE İMALAT GÜVEN ENDEKSİ HAZİRAN'DA: 125.2 (ÖNCEKİ:126.0)
İSVEÇ'TE TOPLAM GÜVEN ENDEKSİ HAZİRAN'DA: 119.8 (ÖNCEKİ:119.3)
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ 0.9 DÜŞÜŞLE 3573,18 PUANDAN KAPANDI
İSVEÇ'TE TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ HAZİRAN'DA: 109.4 (ÖNCEKİ:112.3)
Facebookta Paylaş