FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Daha agresif bir Fed görünümü ile birlikte geçtiğimiz haftayı yüksek oynaklıkla tamamladık. Dolar endeksi (DXY) de %1,7 oranında değer kazanırken, çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi negatif tarafta haftayı tamamladı. Bu haftaya başlarken ise risk iştahında toparlanma Dolar'da etkisini hissettiriyor. DXY'de hafif düşüş gözlenmekte. Diğer yandan, geçen hafta ABD'de açıklanan veriler bu haftaki kritik tarım dışı istihdam verisinde de daha yumuşak beklentileri beraberinde getiriyor. Bu da Dolar'daki en azından ivmeyi azaltabilir. Ek olarak, net bir politika değişikliği beklenmese de ECB'nin toplantısı ve şahin olması beklenen BoE toplantısı da DXY'de etkisini gösterebilir. Ancak, şahin Fed nedeniyle Dolar'da belirgin bir kar realizasyonu beklemiyoruz. Bu sabah Dolar'daki sakin görüntüyle birlikte Dolar/TL'de de düşüş gözlemliyoruz. "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" uygulaması ile oynaklığın düştüğü Dolar/TL'de 13,2650 desteği önemli. Dolar'da tekrar ivmelenme beklemezken, kur bu seviyeyi kırıp 13,01 desteğine kadar geri çekilebilir. Yukarıda ise 13,53 direnç konumunda. Yurtiçinde yarın ocak ayı imalat PMI raporu, perşembe günü ocak ayı enflasyon verileri öne çıkıyor.
 
EUR/USD: Geçen hafta gerçekleşen Fed toplantısı sonrasında daha hızlı faiz artış beklentilerinin oluşması ve jeopolitik risklerle Dolar değer kazandı. Yatay desteğinin altında sarkan parite de %1,7 oranında düşüş gösterdi. Bu hafta ABD'de tarım dışı isithdamı başta olmak üzere önemli veriler izlenecekken, Avrupa'da ECB toplantısı var. ECB'den Avro'yu net bir şekilde destekleyebilecek bir politika değişikliği veya söylem beklenmiyor. Diğer yandan, risk iştahında da kalıcılı bir toparlanma beklemiyoruz. Bu kapsamda, paritede bu sabahki toparlanma sınırlı kalabilir. Dirençler 1,1205 ve 1,1260 seviyelerinde. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1,1145 ve 1,11 sıralı destekler seviyeleri olarak takip edilebilir.
 
XAU/USD: Geçen hafta şahin Fed açıklamaları fiyatlamalarda belirleyici olurken, Ons Altın %2,3 oranında düşüş kaydetti. Haftaya da baskı altında başlayan değerli madende Fed etkisi sürebilir ve Ons Altın 1.805 direncinin altıda kalarak 1.780 desteğini karımayı deneyebilir ki bu seviyenin altına sarkma yaşanması durumunda 1.760 hedef olabilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSPANYA'DA TÜFE OCAK'TA AYLIK:%-0.5 (ÖNCEKİ:%+1.2)
İSPANYA'DA AB UYUMLU TÜFE OCAK'TA AYLIK:%-1.7 (ÖNCEKİ:%+1.1)
İSPANYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR ARALIK'TA AYLIK %-5.9 (ÖNCEKİ:%+5.1)
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER ARALIK AYINDA YILLIK +170.62 % (ÖNCEKİ: +111.51 %)
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER OCAK-ARALIK DÖNEMİNDE YILLIK +94.06 % (ÖNCEKİ: +89.61 %) - K.TURİZM BAKANLIĞI
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER OCAK-ARALIK DÖNEMİNDE 2019'UN AYNI DÖNEMİNE GÖRE -71.74 % - K.TURİZM BAKANLIĞI
TCMB, 07.02.2022 vadeli 60.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
İSPANYA'DA AB UYUMLU TÜFE OCAK'TA YILLIK:%+6.1 (ÖNCEKİ:%+6.6)
İSPANYA'DA TÜFE OCAK'TA YILLIK:%+6.0 (ÖNCEKİ:%+6.5)
İSPANYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR ARALIK'TA YILLIK %-2.3 (ÖNCEKİ:%+4.9)
Facebookta Paylaş