Gün İçi Yorumu(Şeker Yatırım)

Güne tepki alımları ile başlayan BIST-100 endeksi banka hisselerindeki satışlara rağmen, ağırlığı yüksek sanayi şirketlerine gelen alımlar öncülüğünde günün ilk yarısını %0,72 yükselişle 98.761 seviyesinden tamamladı. Çin’in yuanı beklenenden daha güçlü fikslemesi sonrasında kur savaşı endişelerinin azalması ve Çin ticaret verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası küresel risk iştahındaki artış yurtdışı borsaların toparlanmasını sağlarken, yurt içi piyasaları da olumlu etkiledi. Türk lirası gelişmekte olan piyasalara göre güçlü seyrini devam ettiriyor. Türk ve ABD’li yetkililer arasında üç gündür devam eden görüşmeler sonunda, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasını sağlamak üzere müşterek harekat merkezi kurulması konusunda mutabık kalınması kurlarda geri çekilmede etkili olmuş görünüyor. Ayrıca Fed’i faiz indirimlerine devam edeceği beklentilerinin fiyatlanıyor olması da TL’nin değerlenmesinde etkili oluyor. CDS’ler 385 seviyelerinde bulunuyor. ABD ve Çin tarafından gelecek açıklamaların piyasaların seyri üzerinde etkili olmaya devam etmesini bekliyoruz. Veri tarafında bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, açıklanmaya devam eden 2Ç19 finansallarına bağlı hisse bazlı hareketlerin ön planda olmasını bekliyoruz.
 
Gelen tepki alımları ile günün ilk yarısında 98.500 direnç seviyeleri üzerinde 99.300 seviyelerine yükselen Endeks’in 98.500 seviyelerini korumasına bağlı olarak yükselişlerde ilk hedefi 99.500 veya 100.600 direnç seviyeleri olacaktır. Endeks’in 98.500 seviyeleri üzerinde tutunamaması halinde Endeks 97.200 veya 96.200 destek seviyelerine yönelecektir.
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.sekeryatirim.com
 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TÜRKİYE'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 98.27 (MAYIS: 98.09)
TÜRKİYE'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ DEĞİŞİMİ HAZİRAN AYINDA AYLIK % + 0.18
TÜRKİYE'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ DEĞİŞİMİ HAZİRAN AYINDA YILLIK % -1.65
OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 99.06 (MAYIS: 99.10)
EURO BÖLGESİ'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 99.00 (MAYIS: 99.13)
ABD'NİN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 98.85 (MAYIS: 98.94)
JAPONYA'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 99.25 (MAYIS: 99.
FRANSA'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 99.19 (MAYIS: 99.22)
ALMANYA'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 98.74 (MAYIS: 98.97)
İNGİLTERE'NIN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 98.82 (MAYIS: 98.75)
ÇİN'İN OECD ÖNDE GELEN EKONOMİK GÖSTERGELER ENDEKSİ HAZİRAN AYINDA: 98.88 (MAYIS: 98.77)
Facebookta Paylaş