Günlük bülten (QNB Finansinvest)


   AB Dışişleri Bakanları Doğu Akdeniz gündemi ile toplantı gerçekleştirirken, Türkiye’nin bölgedeki son faaliyetlerinin soruna çözüm getirmeyeceğine yönelik açıklama yapıldı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 559 seviyesine yükselmiş durumda. Jeopolitik risklerde ve TL volatilitesinde azalma olmadığı sürece endekste temkinli olunmalı görüşündeyiz. 1095 direnci altında yükselişler tepki niteliğinde kalabilir.


   1095 desteğini aşağı kıran BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm zayıfladı. Yeni haftada Asya borsaları Japonya hariç olumlu, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif artıda işlem görüyor. Endeksin hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.1095 direnç haline gelirken, bu seviye aşılmadığı sürece yükselişlerin tepki niteliğinde kaldığını görebiliriz. 1081’in altında ise 1066 destek seviyesi olarak takip edilebilir. 1095 direncinin altında yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.


   TCMB ortalama fonlama maliyeti artarken, TL tahvil faizlerinde ise PPK toplantısı öncesinde yüksek seviyelerin korunmasını bekliyoruz. Diğer yandan TL’deki değer kaybetme eğilimi de tahvil-bono piyasası için negatif. Gösterge tahvilin bileşik faizinde %14, 10 yıllık tahvilde ise %15 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Türkiye’nin CDS risk priminde yükseliş nedeniyle eurobond piyasasında temkinli olunmalı.


   EUR/USD paritesinde Euro lehine görünüm korunuyor. 1,18 desteği üzerindeki seyrine devam eden paritede 1,1910 direncinin aşılması yükselişin ivme kazanması için öne çıkıyor. 1,18’in altında ise 1,1730 ise ikincil destek seviyesidir. TL, gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde kalmaya devam ederken, USD/TL 7,38’in üzeri ile yeni rekor seviye test etti. Kurda 7,38-7,39 direnç aralığı olarak takip edilebilir. EUR/TL’de 8,65 desteği üzerinde bir önceki zirve olan 8,75 direnç olarak izlenebilir.


   Petrol fiyatları sıkışma içerisinde hareket ediyor. Brent petrolde 45 dolar varil seviyesi üzerinde kalındığını görüyoruz. Altın ons fiyatları yaşanan kâr satışlarının ardından dengelenme eğilimi gösteriyor. 1930 dolar desteğinin üzerinde kalınması kısa vadeli görünüm açısından öne çıkıyor. 1966 dolar direncinin aşılması ise görünümün yeniden güçlenmesi adına takip edilebilir. Gram altında 465 TL sıkışma direncine işaret ediyor. 457 TL ve 450 TL ise destek olarak seviyeleri olarak izlenebilir.


   BIST 100 Endeksi’nde 1095 altında kısa vadeli görünüm zayıf. TL tahvil faizlerinde yüksek seviyeler korunabilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.


 QNB Finansinvest
 https://www.qnbfi.com/
  
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.