Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Geçtiğimiz haftayı 1.2156 seviyelerinde kapatan EURUSD paritesi böylelikle haftayı yüzde 0.25 gibi bir miktar aşağı yönlü kapamış oldu. Son toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmayan Avrupa Merkez Bankası’ndan geçtiğimiz haftalarda haber akışları geldi. Konuya yakın kaynaklara göre; AMB yetkilileri, yatırımcıların büyük ölçüde daha fazla faiz indirimini göz ardı etmesinden rahatsızlar. Geçtiğimiz günlerde AMB Lagarde bazı açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamalarında; politika yapıcıların gerekirse tüm araçları kullanmaya hazır olduğunu belirtti. Yeni haftanın ilk işlem gününe baktığımızda piyasaların gündeminde Euro bölgesinden gelecek olan PMI verileri ve işsizlik oranı verisi olacak. 11:55 ve 12:00’da Almanya’dan ve Euro bölgesinden İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi verileri izlenecek. 13:00’da ise Euro bölgesinden gelecek olan işsizlik oranı verisi takip edilecek. Veriler ile birlikte Euro varlıklarında volatilite artacaktır. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda ise Çarşamba günü Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon ve Cuma günü ABD’den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verileri önemli ekonomik veriler olarak karşımıza çıkıyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.21868 - 1.22671 - 1.23441 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.20563 - 1.20026 - 1.19283 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Geçtiğimiz haftaya 7.41 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve parite haftayı 7.31 seviyelerinde kapatmıştı. TCMB Başkanı Naci Ağbal; geçen hafta yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirmiş ve bu sunumda Ağbal’ın ve TCMB’nin şahin duruşunda bir değişiklik olmadığı görülmüştü. Ek olarak TÜİK’in açıkladığı ekonomik güven endeksi izlenmiş ve Ocak ayında endeksin yüzde 1.6 oranında artış yaşayarak 96.2 seviyesine ulaştığı görülmüştü. Yeni haftanın ilk işlem gününde piyasalar yurtiçinden gelecek olan İmalat PMI verisini takip edecek. Veri ile birlikte TL varlıklarında volatilite bir miktar artabilir. Dolar kanadında ise 18:00’da ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi verisi dolarda küresel bazda volatiliteyi artırabilir. Diğer yandan haftanın ortasında yurtiçinden gelecek olan enflasyon verisi yakından takip edilecek ve bu veri TL kanadında haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Haftanın ilk işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7.32509 - 7.43228 - 7.51905 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7.20880 - 7.10093 - 7.00746 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Geçtiğimiz haftaya 1854 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın hafta içerisinde dalgalı bir seyir izlese de haftayı 1847 seviyelerinde kapattı. Hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler ile 1875 seviyeleri test edilse de buralarda tutunmalar yaşanamadı. Fed’in Ocak ayı toplantısında bir değişikliğe gitmemesi ce doların da küresel bazda bir miktar toparlanma hareketleri ile birlikte altının üzerinde baskılar oluştu. Altının Ocak ayı performansına baktığımızda ise yaklaşık yüzde 3 seviyelerinde değer kaybı yaşadığı görülüyor. Bu da yaklaşık olarak son 10 yılın en kötü Ocak ayı performanslarından biri olarak kayıtlara geçti. Küresel bazda Reddit konusu piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta bu konu ile birlikte gümüş fiyatlarında Perşembe akşamı yukarı yönlü sert hareketlenmeler yaşanmıştı ve bu haftada gümüş gapli yukarı yönlü açılış gerçekleştirdi. Bu konu bir miktar altını da etkilerken, yeni haftaya yukarı yönlü gapli açılışlar ile başlandı. Yeni haftanın ilk işlem gününde 18:00’da ABD’den gelecek olan ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi verisi izlenecek. Cuma günü ise yine ABD’den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verileri merakla beklenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1875.05 - 1900.56 - 1929.97 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1832.51 - 1816.90 - 1800.02 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Petrol
Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izleyen petrol fiyatları haftayı yaklaşık olarak yüzde 0.7 oranında küçük bir değer kaybı ile kapattı. Son zamanlarda küresel bazda ülkelerde koronavirüs aşılama çalışmaları hız kazansa da halen yeni vaka sayılarında kontrolün sağlanamaması endişeleri de beraberinde getiriyor. Vaka sayılarındaki artışlar üle ülkelerde ek tedbirler ve seyahat yasakları da gündeme geliyor. Bu de küresel petrol taleplerine olan ilginin azalabileceği yönündeki endişeleri artırıyor ve bu endişeler fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Yeni haftaya başlarken ABD’nin petrol sahası hizmetleri şirketi olan Baker Hughes’un yayımladığı haftalık veriler izlendi. Rapora göre ABD’de 29 Ocak’ta son bulan haftada petrol sondaj kule sayısı bir önceki haftaya göre 6 adet arttı ve böylelikle 295 seviyesine ulaşıldı. Yeni haftada ise piyasalar ABD kanadından haftanın ortasında gelecek olan Ham Petrol Stokları verisini izleyecek. Diğer yandan küresel gelişmeler petrol fiyatlarını da oldukça etkiliyor. ABD mali teşvik paketi konusundaki gelişmeler, aşılama konusu petrol fiyatları için önemli haber başlıkları arasında yerini alıyor. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 56.61 - 57.65 - 59.69 seviyeleri direnç noktaalrı olarak; gevşemelerde ise 54.65 - 53.20 - 51.73 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş