Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Eurostat’ın açıklamasına göre 19 üyeli Euro bölgesinde TÜFE yıllık bazda 1.3’e yükseldi. Enflasyondaki yükselişi enerji maliyetleri ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artış etkiledi. Verinin açıklamasından önce Avrupa Merkez Bankası enflasyonda hızlanma olacağını tahmin etmiş fakat bu ivmenin geçici olacağını belirtmişti. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde son zamanlarda tahvil faizlerindeki yükselişler hakkında açıklamalarda bulundu. Lagarde; Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil getirilerindeki yükselişe karşılık gereken neyse onu yapmaktan kaçınmayacağını, şuanda istisnai bir durum ile karşı karşıya olunduğunu ve gerektiğinde tüm araçların kullanılabileceğini belirtti. Avrupa MB, euro bölgesinde ekonominin toparlanmasını tehdit eden borçlanma maliyetlerine tedbir olarak acil tahvil alım programında artışa gitmişti. Pandemi alım programının 2022 Mart ayına kadar sürmesi bekleniyor. Yeni günde piyasalar Almanya ve Euro bölgesinden gelecek olan PMI verilerini takip edecek. Veriler 10:55 ve 11:00’da açıklanacak. ABD kanadında ise 15:30’da işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve 17:00’da ISM İmalat Satın Alma Müd. End. Verileri takip edilecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.17595 - 1.18267 - 1.18906 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.16885 - 1.16106 - 1.15194 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
TÜİK Mart ayına ait ekonomik güven endeksini açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye’de ekonomik güven Mart ayında 98.9 seviyesine yükseldi. Yükselen bu seviye ile birlikte endeks Ocak 2020 yılından bu yana en yüksek seviyelere çıkmış oldu. Diğer yandan yine yurtiçinden gelen Dış Ticaret Açığı verisi izlendi. Şubat ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.7 arttı ve böylelikle 3 milyar 299 milyon dolara yükseldi. USDTRY paritesine baktığımızda ise ABD kanadında küresel bazda piyasaları etkileyen hazine tahvil faizlerindeki baskının TL üzerinde de zaman zaman yaşandığı görülüyor. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 8.01 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve 8.45 seviyeleri test edilmişti. Haftanın ilk günlerinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren dolar endeksinde yaşanan bir miktar geri çekilme ile birlikte USDTRY paritesinde de gevşeme hareketleri gerçekleşti. Bu gevşemeler ile 8.25’in altında fiyatlamalar gerçekleşti. Yeni günde piyasalar yurtiçinden gelecek olan İmalat PMI verisini takip edecek. Veri 10:00’da açıklanacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8.37228 - 8.47227 - 8.55083 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 8.15026 - 8.00130 - 7.85217 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Geçtiğimiz günlerde dolar endeksinde yaşanan yukarı yönlü hareketlenmeler ve hazine tahvil faizlerindeki volatilite altın fiyatlarını oldukça baskılamış ve aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmişti. Piyasalar dün ABD kanadından gelen ADP özel sektör istihdam verisini takip etti. Açıklanan veriye göre ABD’de Mart ayında ADP özel sektör istihdam 517 bin gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise verinin 550 bin olarak gelebileceği yönündeydi. Gelen veri ile birlikte özel sektör istihdamın Mart ayında beklentilerin altında artış gerçekleştirdiği görüldü. Şimdi gözler Cuma günü yine ABD’den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildi. Beklentiler ise Mart ayında Tarım Dışı İstihdamın 647 bin gelebileceği yönünde. Altının 2021 yılı ilk çeyrek performansına baktığımızda ise son yılların en kötü ilk çeyreklik performanslarından birini yaptığını söyleyebiliriz. Haftanın son günlerinde dolar endeksinin bir miktar zayıflaması ile birlikte altın fiyatlarında da bir miktar toparlanmalar yaşandı. 1677 seviyelerinden toparlanan XAUUSD 1700 seviyelerini test etti. Yeni günde piyasalar 17:00’da ABD kanadından gelecek olan ISM PMI verisini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1720.60 - 1740.63 - 1760.45 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1700.88 - 1675.45 - 1656.53 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş