Günlük FX bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Haftanın ilk işlem gününde 1.00 seviyesinden açılan EUR/USD paritesi, günü yüzde 0.50’nin üzerinde değer kazanımıyla 1.01 seviyesinden kapattı. Geçtiğimiz hafta piyasalar Euro Bölgesi için AB Komisyonu’nun enflasyon tahminini takip etmişti ve Komisyon, enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etmişti. Bugün gözler Avrupa Bölgesinde açıklanacak olan TÜFE verisinde olacak. Bölgede rekor seviyeye çıkan enflasyon nedeniyle bankanın daha hızlı bir adım atması gerektiği görüşüne karşın yetkililerden bir açıklama gelmedi. Enflasyon beklentileri yıllık bazda yüzde 8.6 tahmin ediliyor fakat beklenilenin üzerinde gelen bir veri piyasalarda volatiliteye sebep verecektir. Ek olarak Euro varlıkları için bu haftanın en önemli verisi Perşembe günü açıklanacak olan AMB faiz kararı olacak. AMB’nin 10 yıldan uzun bir süredir ilk kez faiz artıracağı tahmin ediliyor. Yeni güne 1.01 seviyesinden açılan EUR/USD paritesinde piyasalar, TSİ 12:00’da açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini yakından takip edilecektir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.02252 - 1.03391 - 1.04607 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.00717 - 0.99263 - 0.97623 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Piyasalar haftanın ilk işlem gününü geride bıraktı. Haftaya 17.20 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi, haftanın ilk işlem gününde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bununla birlikte artık gözler yavaş yavaş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na çevriliyor. Hafta içerisinde TCMB para politikası kurulu toplantısı gerçekleşecek ve toplantı sonrasında banka faiz oranı kararını açıklayacak. Piyasalardaki beklentiler bankanın faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağı yönünde ağırlık kazanmış durumda. Dolar kanadına baktığımızda ise TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İnşaat İzinleri verisi izlenecek. Veri ile birlikte dolar endeksinde volatilite artacaktır. Haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 17.65 - 17.80 - 18.00 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 17.38 - 17.16 - 16.90 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
ALTIN
Yeni Haftaya 1707 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, gün içerisinde 1723 seviyesini test etti fakat daha sonra düşüş göstererek günü bir miktar değer kazanımı ile 1708 seviyesinden kapattı. 1 aydan uzun süredir haftayı değer kayıplarıyla kapatan ons altın, Fed’in faiz artışı ile ilgili 100 baz puan beklentilerinin zayıflaması ile son 11 ayın en düşük seviyesinden geri döndü. ABD’de enflasyonun ciddi derecede artmasıyla sıkı para politikası uygulamaya başlayan Amerika Merkez Bankası’nın ons altın üzerinde ciddi baskılar oluşturarak, değerli metal, son 5 haftadır aşağı yönlü hareketlerine devam ediyor. Ek olarak Fed yetkilileri Bostic ve Bullard tarafından gelen temkinli açıklamalar, temmuz ayı faiz artışı için piyasaların beklentisini 100 baz puandan 75 baz puana geri çekti. Yeni güne 1707 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 15:30’da ABD kanadında açıklanacak olan İnşaat İzinleri verisini yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1721 - 1745 - 1765 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1700 - 1685 - 1670 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.