Günlük Yorum (QNB Finansinvest)

ABD ile Çin arasında artan gerilim nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahı azalırken, bu sabah Asya borsaları satıcılı bir seyir izliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cuma günü vereceği müjdeyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını bildirmesi TL varlıklar açısından olumlu ve bu beklenti ile yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışabilir. Öte yandan bugün TCMB’nin faiz kararı piyasaların odağında olacak. TCMB’nin önümüzdeki dönem için para politikasının devamına yönelik vereceği mesajlar takip edilecek.


   ABD’nin Hong Hong ile ilgili kararı sonrasında bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları satıcılı bir seyir izliyor. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları sonrasında destek bulan BIST 100 Endeksi’nin ise yurtdışı borsalara görece bugün de pozitif yönde ayrışmasını ve yükseliş eğiliminin devam etmesini bekliyoruz. Teknik olarak 1130 ve 1145 dirençler, 1120 ve 1107 ise destek seviyeleridir. Endekste görünüm güçlü olduğundan kısa vadeli pozisyonların artırılmasını öneriyoruz.


   TCMB likidite politikasını giderek sıkılaştırmaya devam ediyor. Bugün politika faiz oranında bir değişiklik beklemiyoruz. TCMB’nin faiz artırım yönünde bir karar almasa dahi enflasyonun ve TL’nin seyri nedeniyle önümüzdeki dönemde likidite koşullarını sıkı tutmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Buna paralel tahvil-bono faizlerinde aşağı yönlü marj sınırlı görünüyor. Gösterge tahvilin bileşik faizinde %13, 10 yıllık tahvilde ise %13,50 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Öte yandan Türkiye’nin CDS risk primi 538’e gerilerken, bu durum eurobond piyasasına olumlu yansıyabilir.


   1,1910’un üzerinde kâr satışları ile karşılaşan parite, Fed’in toplantı tutanakları sonrasında geri çekilme eğilimini sürdürdü. 1,1910 direncinin aşılması yeniden yukarı hareket için öne çıkıyor. 1,18 destek konumunda iken, bu seviyenin üzeri tepki açısından takip edilebilir. Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrasında olumlu beklentiler ile 7,21’i test eden USD/TL yeniden tepki gösterdi. TCMB’nin para politikası kararı ve önümüzdeki dönem için TL likiditesine yönelik verilecek mesaj TL için önemli olacak. Kurda kısa vadede 7,26 ve 7,20 destek, 7,33 ve 7,40 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir. EUR/TL’de EUR/USD’nin de etkisiyle geri çekildi. Kurda 8,71 direnç haline gelirken, 8,59 destek seviyesidir.


   Opec+grubu, petrol piyasalarının kademeli olarak iyileştiğini, ancak söz konusu iyileşmenin koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artış sebebiyle beklenenden daha yavaş gerçekleştiğini açıkladı. Petrol fiyatları yönsüz seyrine devam ediyor. Brent petrolde 44,4 dolar desteğinin üzerinde kalınması öne çıkıyor. 46,3 dolar ise direnç seviyesidir. Sert yükseliş sonrasında kâr satışları ile karşılaşan altın ons fiyatlarında kısa vadede 1925 dolar desteğinin üzerinde kalınması önemli. 1965 dolar direncinin aşılması yeniden görünümün güçlenmesi adına takip edilebilir. Altın ons ve USD/TL’ye paralel gerileyen gram altında 450 TL desteği kısa vadeli görünüm açısından kritik. 465 TL ise direnç haline gelmiş durumda.


   BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü. TL tahvil faizlerinde PPK faiz kararları öncesi yatay seyir görebiliriz. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.


 QNB Finansinvest
 https://www.qnbfi.com/
  
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.