Günlük Yorum (QNB Finansinvest)

BIST 100: Global piyasalarda Cuma günü yaşanan düşüşlerin ardından kısmi toparlanma çabası var. BIST 100 endekste 1183 seviyesi üzerinde ilk planda 1195 ve devamında 1206 takip edilecek direnç seviyeleri…
 
TL Bonolar: TL tahvil faizlerinin yataya yakın bir seyir izlemesi beklenebilir. Gösterge tahvilde %10 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalınması muhtemel. 10 yıllık tahvil de %12 üzerinde kalacaktır…
 
USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında toparlanma eğiliminde, içeride ise TL dolar karşısında yatay seyrini sürdürmekte. 6,85 kısa vadeli direnç, 6,80 ise destek konumunda…
 
EUR/USD: Parite uzun vadeli düşüş tredini kırdıktan sonra, ABD-Çin gerginliği ile beraber yükselişini sürdürmekte. 1,1650 seviyesi üzerinde 1,18 ilk planda direnç olarak izlenecektir.
 
Günün Öne Çıkanları:

• İçeride reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, Almanya’da IFO endeksleri ile ABD’de dayanıklı mal siparişleri verileri açıklanacak…

• 1930 doların üzerine yükselen altın ons fiyatları tarihi rekor seviyelerde…

• S&P Türkiye’nin kredi notunu teyit etti ve görünümü değiştirmedi…

• ABD’de yaklaşık 1 trilyon dolar büyüklüğündeki korona virüs yardım paketinin bugün açıklanması bekleniyor…


   
 
 
 
 
    10:00 Türkiye Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz 92,6
  10:00 Türkiye Kapasite Kullanım Oranı Temmuz %66,0
  11:00 Almanya IFO İş Ortamı Güven Endeksi Temmuz 89,3 86,2
  11:00 Almanya IFO Mevcut Durum Endeksi Temmuz 85,3 81,3
  11:00 Almanya IFO Beklentiler Endeksi Temmuz 93,2 91,4
  15:30 ABD Dayanıklı Mal Siparişleri (aylık) Haziran %6,5 %15,7



   Piyasalarda hafta ABD-Çin gerginliğinde tırmanmaya karşın Cuma günü yaşanan düşüşlerin kısmi düzeltmesi ile pozitif bir tonda başlıyor, içeride de TL varlıklar açısından endeks tarafında benzer bir seyir görebiliriz. Kur ve faiz cephesinde ise daha sakin bir seyir yaşanması beklenebilir.


   Asya borsaları karışık bir seyir izlerken ABD’de yaklaşık 1 trilyon dolarlık yardım paketinin gün içinde açıklanacağı beklentisiyle ABD vadeli kontratları artıda işlem görüyor. BIST-100 endeksinin güne kısmi alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Endeksten bugün 2 sıfır atırlırken 1183 destek, ve 1195 üzerinde 1206 ise direnç olarak takip edilebilir. 1195 üzerinde trade fırsatları değerlendirilebilir.


   ABD tahvil faizlerinde düşüş devam ediyor, 10 yıllık tahvil %0,58 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 500 seviyesi altında kalmayı sürdürürken, eurobond piyasasında dengeli seyir beklenebilir. 2-5 yıl arasında kalan daha kısa vadeli tahviller tercih edilmeli. TL tahvillerde mevcut seviyelerin korunacağını düşünüyoruz.


   Dolar endeksi son 16 ayın en düşük seviyesine gerilerken, endeksin büyük bileşeni olan EUR/USD paritesinde 1,1650 seviyesi üzerinde 1,18 ve 1,20 izlenecek dirençler. GBP/USD paritesinde 1,2850 direnci yukarı yönde zorlanabilir. İçeride dolar kuru 6,85 seviyesine yakın yatay seyir içinde, euro kuru ise 8,00 seviyesi üzerine atarken, 8,10 direnç olarak geçerli.


   Petrolde belirgin bir değişiklik yok, Brent petrol 43 dolar varil seviyesi üzerinde. Altın fiyatlarında tarihi zirve yenilenirken, 1921 artık destek konumunda. 1945 yeni zirve olması itibariyle direnç olarak izlenebilir. Gram TL bazında 428 seviyesi direnç olarak geçerli.


   BIST 100 Endeksi’nde 1175 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.


 QNB Finansinvest
 https://www.qnbfi.com/
  
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ECB/PANETTA: RESESYON DEVAM EDERSE BANKALAR KREDİDE KESKİN BİR BOZULMA VE SORUNLU KREDİLERİN YENİDEN CANLANMASI İLE BAŞA ÇIKMAK ZORUNDA KALACAK. BU OLMADAN ÖNCE EKONOMİYİ HIZLANDIRMAYA İHTİYAÇ VAR
ECB/PANETTA: EURO BÖLGESİNİN TEHLİKE DIŞINDA OLDUĞUNU SÖYLEMEK VE ZAFER İLAN ETMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN
ECB/PANETTA: EKONOMİK FAALİYETLER KRİZ ÖNCESİ SEVİYELERİNİN VE BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK ALTINDA, 2022'DEN ÖNCE BU SEVİYELERE DÖNÜŞ BEKLEMİYORUZ
ECB/PANETTA: MART AYINDA KARAR VERDİĞİMİZ SATIN ALMA PROGRAMLARI VE YENİDEN FİNANSMAN OPERASYONLARI, ENFLASYONDA % 0.5 VE GSYH'DE % 1.3 KÜMÜLATİF ARTIŞ SAĞLAYACAK
ECB/PANETTA: KRİZİN YOĞUNLAŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN GEREKLİ OLAN EKONOMİYİ FİNANSLAMA MALİYETLERİNDE NORMALLEŞME GÖRÜYORUZ
ECB/PANET: PEPP PROGRAMI İYİ ÇALIŞIYOR KARARIMIZI DEĞİŞTİRECEK HERHANGİ BİR SEBEP YA DA EYLEM BEKLEMİYORUM
JAPONYA'DA REVİZE ÖNCÜ GÖSTERGELER ENDEKSİ MAYIS'TA: 0.7 (ÖNCEKİ: 1.6)
Emisyon hacmi 24.07.2020 itibariyle 229.13 milyar TL
Facebookta Paylaş