Haftalık Bülten (Işık FX)

Önümüzdeki Hafta Küresel Riskler Ön Planda Olabilir!
Veri akışı bakımından yoğun geçen bir haftayı geride bırakıyoruz. ABD tarafından gelen veriler ile başlayacak olursak haftanın ilk gününde gelen Askıdaki Konut Satışları, son iki aylık sert küçülmenin ardından yüzde 44.3'e yükseldi. Conference Board Tüketici Güveni ise kısıtlı şekilde açılan ekonominin etkisiyle 85.9'dan 98.1'e yükseldi. ISM İmalaT PMI'ı ise 52.6 ile 4 ayın sonunda ilk defa 50 bareminin üzerine çıkarak büyüme yönelik olumlu işaretler verdi. Haftanın merakla beklenen istihdam rakamlarında ise Tarım Dışı İstihdam 3 Milyon artış beklentilerine karşın 4.8 Milyon ile tahminlerin üzerinde sonuç aldı. İşsizlik Oranı ise yüzde 13.3'ten yüzde 11.1'e geriledi. Ortalama Saatlik Kazançlarında ise aylık ve yıllık bazda gerileme görüldü. Avrupa tarafında ise dikkatler İmalat PMI rakamlarındaydı ve Euro Bölgesi, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden gelen rakamlar toparlanmaya işaret etti. Ayrıca Çin tarafından gelen Haziran ayına ait İmalat PMI'ı da 50.4 ile son 22 ayın en iyi rakamı olarak açıklandı. ABD'nin başta Texas ve Arizona eyaletleri, Latin Amerika ülkeleri ve Çin gibi ülkelerde geçtiğimiz haftalarda Covid-19 vaka sayılarında yaşanan artış sonrası baskı altında kalan küresel risk iştahı veriler ışığında toparlandı. Öte yandan bazı ilaç şirketlerinden, aşı çalışmalarına yönelik gelen olumlu haber akışları da piyasadaki olumlu havayı destekledi. Zira bununla birlikte NASDAQ Endeksi yeni zirve rekor seviyelerine ulaştı. Ancak bu haftada yine özellikle Amerika kanadında vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Hatta Perşembe günü küresel çapta ilk defa vaka artış sayısı 200 Bin'in üzerine çıktı. Piyasalar şimdilik bu durumu göz ardı ediyor ancak vaka sayılarının bu denli devam etmesi ilerleyen günlerde tekrardan piyasalar üzerinde sorun teşkil edebilir. Ayrıca her ne kadar aşı ile ilgili olumlu haber akışları var olsa da somut herhangi bir gelişme yok. Bu yüzden yapılacak işlemlerde dikkatli olunmasında fayda görmekteyiz. Diğer küresel risk olarak takip ettiğimiz ABD - Çin ilişkilerinde de gerginlik sürüyor. Özellikle Hong Kong üzerinden tekrardan karşı karşıya gelen iki ülkenin söylemleri şuana kadar olumlu değil ancak özellikle iki ülke arasındaki ticaret anlaşmalarına yönelik somut herhangi bir müdahale yapılmadı. Brexit konusunda ise dikkatler bu hafta içerisinde AB ile İngiltere yetkililerinin gerçekleştirdikleri görüşmelerdeydi ancak yoğun geçem müzakerelerin ardından herhangi bir somut adım atılmadı ve anlaşmasız Brexit riski bir miktar artış gösterdi. Bu hafta da yine Covid-19 vaka sayıları, ABD- Çin gerilimi ve Brexit konusuna yönelik gelebilecek haber akışları dikkatlerimizde olacak. Veri cephesinde ise ABD'den Hizmet ve ISM İmalat Dışı PMI, İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı ve ÜFE, Euro Bölgesi'nden Perakende Satışları, Almanya'dan Sanayi Üretimi, Almanya Ticaret Dengesi, İngiltere'den İnşaat PMI, Yurtiçinden ise İşsizlik rakamları fiyatlamalarda ön plana çıkabilir.
EURUSD
Geçtiğimiz haftalara nazaran volatilitesi düşük bir hafta geçirdik. Yukarı yönlü eğilimli yatay bir görüntü çizen paritede önümüzdeki hafta yukarı tarafta 1.1395 - 1.1490 bölgesi oldukça kritik olabilir. Zira bu bölge aynı zamanda 2018 yılından bu yana oluşan aşağı yönlü trendin kırılım teyit bölgesi ve kırılması ile birlikte yukarı yönlü eğilim hız kazanabilir. Trendin devamı halinde ise 1.1165 desteği ilk etapta önemli olabilir Zira bu seviye altında yaşanacak kapanışlar ilk etapta 1.0925 ana desteğini hedef haline getirebilir.
USDTRY
Kurda 6.86-8.83 bandı arasındaki sıkışma bu haftada devam etti. Bu 2 noktadan herhangi birinin kırılması ile birlikte fiyat hareketliliği artabilir. 6.86 üzerinde ilk etapta 6.92-6.95 bölgesini izleyeceğiz. Zira bu bölge üzeri kapanışlar 7.10'lara doğru bir hareketin öncüsü olabilir. 6.83 altında ise 6.80 desteği ilk etapta oldukça önemli olacaktır. Zira bu seviye altında yaşanacak günlük kapanışlar 6.70-6.65 bandını hedef haline getirebilir.
GBPUSD
Küresel taraftaki olumlu hava ile birlikte yukarı yönlü hareketler gördüğümüz paritede önümüzdeki hafta yukarı tarafta 1.2520, aşağı tarafta ise 1.2325 desteği oldukça önemli olabilir. 1.2520'nin kırılması durumunda 1.2700 seviyeleri hedef haline gelebilir. 1.2325 altındaki kalıcılıklarda ise 1.2000 ana desteği kademeli olarak takip edilebilir.
BRENT PETROL
Küresel taraftan gelen pozitif veriler ışığında toparlanan petrol fiyatlarında önümüzdeki hafta yukarı tarafta 44.00, aşağı tarafta ise 40.50 seviyelerini izleyeceğiz. 44.00'ın kırılması ile birlikte ilk etapta Mart ayında oluşan gap (45.50) kapanabilir. 45.50 üzeri kapanışlarda ise 49.00 direncini hedef olarak alabilir. 40.50 altına inmesi durumunda ise 37.95 desteğini takip edeceğiz. Zira buranında kırılması satışları hızlandırabilir ve 34.40'lara doğru bir geri çekilme hareketi başlatabilir.
ONS ALTIN
Değerli Metal'de yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi durumunda 1790-1800 direnç bölgesi önümüzdeki hafta oldukça kritik olacaktır. Zira bu bölgenin kırılması 1850'lere doğru bir hareketin öncüsü olabilir. Geri çekilmelerde ise 1760-1755 destek bölgesini izleyeceğiz. Zira bu seviye üzerinde kaldığı sürece alıcılı seyrini devam ettirebilir. Ancak kırılması durumunda satışlar hız kazanabilir ve 1740- 1727, 1718 ve 1700'lü seviyeler gündeme gelebilir.
S&P 500
Risk iştahındaki artış ile birlikte bu haftanın her gününde yükseliş gösteren endeks şuanda 3160 direncinin hemen altında seyrediyor. Önümüzdeki hafta bu noktanın kırılması durumunda 3230'lu seviyeler ilk etapta hedef haline gelebilir. Geri çekilmelerde ise 3100 ve 3035 desteklerini izleyebiliriz. 3000-2980 destek bölgesi ise yükselişlerin devam edebilmesi için oldukça kritik olacaktır.
DAX30
Endekste 12000 üzeri hareketler devam ediyor. Bu seviye üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü eğilimini devam ettirebilir. Şuanda ise 12650 direncini izleyeceğiz. Buranın kırılması 12900 direnci hedef olarak alınabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 12320 desteğini izleyeceğiz. Buranın kırılması 12000 ana desteğini hedef haline getirebilir.
 




 Işık FX Araştırma Departmanı
 Işık Menkul Değerler A.Ş.
 www.isikfx.com
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş