Haftalık Bülten (Yatirimim.com)

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddesi Çin’in yarı özerk Hong Kong bölgesine ilişkin ulusal güvenlik yasasını onaylaması ve bu yasaya ABD’nin yaptırım tehdidi ile tepki göstermesiydi. ABD ve Çin arasında gerilimin yeniden artması yeni bir tarife savaşının olabileceği beklentilerini yükseltmesi ile küresel ölçekte risk alma iştahında azalış yaşandı. Bu sayede ons altın fiyatlarında yukarı yönde hareket gözlemlerken GOÜ para birimleri genel itibari ile satış baskısı altında kaldılar. Geçtiğimiz Cuma günü ABD Başkanı Trump Çin’e yönelik gerçekleştirdiği basın toplantısında Hong Kong özerk bölgesine yönelik istisnaların kaldırılacağını açıklamasına karşılık Çin’e yönelik tarife artırmaya yönelik yaptırımlardan bahsetmemesi özellikle hisse senedi piyasalarını rahatlattı. Bu gelişme eşliğinde yeni haftaya GOÜ para birimlerinin değer kazanımı ile başladığını görüyoruz. Hafta içerisinde ise piyasanın odak noktasında Cuma günü ABD’de açıklanacak istihdam rakamları olacak. İşsizlik oranının %14.7’den %20’ye yükseleceği beklentisi bulunuyor. Mayıs ayına ilişkin datanın ABD istihdam piyasası üzerinde korona virüsü etkisini güçlü bir şekilde göstermesi bekleniyor. Peki hafta genelinde hangi teknik seviyelere odaklanmamı gerekecek? Kısaca değinelim…

USD/TRY

Geçtiğimiz hafta 6.84 seviyesine kadar yükselişin oluşmasının ardından yeni haftada diğer GOÜ para birimlerine paralel olarak kurda geri çekilme yaşanıyor. Bu sayede 6.81 seviyesinin altında fiyatlamaların oluştuğunu görmekteyiz. Kurda geri çekilmelerin devamı açısından 6.7650 desteğini takip ettiğimizi belirtelim. Gevşemenin hız kazanması için bu destek seviyesinin kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Şayet bu yönde bir fiyatlama meydana gelebilirse paritede 6.6960 ara desteği ile birlikte 6.6120 seviyesine kadar geri çekilme oluşabilir. 6.83 seviyesinin üzerinde ise 6.94 - 7.00 dirençlerinin potaya girebileceğini düşünüyoruz.

Ons Altın

Geçtiğimiz haftadan bu yana yaşanan yukarı yönlü hareket yeni haftada da devam ediyor. Bu noktada 1740 direnç seviyesi izlenecek ilk teknik seviye konumunda. Bu seviyenin aşılması ile sarı metalde güçlenme devam edebilir. Bu durumda ise 1765 - 1770 bölgesine doğru yükseliş hareketi devam edebilir. Özellikle 1770 seviyesinin daha agresif yükselişler açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu direnç seviyesinin üzerinde günlük kapanışların 1800 - 1806 bölgesinin önünü açabileceğini düşünmekteyiz. Bunun yanında 1716 - 1707 ve kısa vadede bir hayli önemli gördüğümüz 1691 seviyeleri hafta genelinde izlenmesi gereken destek seviyeleri olarak not edilebilir.

Gram Altın

Özellikle ons altın fiyatlarında oluşan güçlenmeden destek bulan gram altın 381.70 direnç seviyesine ulaşmış durumda. Hafta genelinde Dolar/TL paritesinde yukarı yönde fiyatlamalar oluşacak mı? Ons altın fiyatlarında gözlemlenen yükseliş devam edecek mi? sorularının cevapları gram altın için belirleyici olacaktır. Teknik olarak 381.70 direnç seviyesinin aşılabilmesi durumunda 389 ve 396.50 dirençleri yeniden potaya girecektir. 381.70 olarak izlediğimiz kısa vadeli alçalan trend direncinin aşılamaması durumunda ise 378.40 - 375.20 bölgesi takip edilmelidir. Özellikle 375.20 desteği kırılabilirse 368.70 ve 362 destekleri ön plana çıkacaktır.

Gram Gümüş

3.88 direnç seviyesinin aşılması sonucu emtiada yukarı yönde hareketlerin hız kazanarak devam ettiğini gözlemlemekteyiz. Bu sayede 4.00 seviyesine ulaşılsa da fiyatların 4.1745 direnç seviyesine kadar devam etme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte bir süredir yükselen kanal formasyonu içerisinde oluşan hareketlerin olduğunu belirtmemizle birlikte kanal üst bandının güncel değerinin 4.3575 olduğunun altını çizelim. Yani teknik olarak bu seviyelere kadar yukarı yönde fiyatlamaların olabileceği unutulmamalı. Bununla birlikte 3.76 desteği kısa vadede önem arz etmekte. Kırılması durumunda yükseliş kanalı bozulacaktır. Bu durumda 3.6090 ve 3.4660 seviyelerini izlemek gerekecek.

Paladyum

Paladyum fiyatlarının yukarı trend eşliğinde yükselişine devam ettiğini söyleyebiliriz. 1436 seviyesine kadar oluşan geri çekilmenin ardından başlayan yükseliş trendinin desteği 1877 seviyesinin test edilmesi ile yukarı yönde tepkinin oluştuğunu görüyoruz. Gün içerisinde ilk olarak 1988 direnç seviyeni takip ediyoruz. Bu seviyenin aşılabilmesi ile emtiada 2158 direncine doğru hareketlerin bir kere daha oluşma ihtimali bulunuyor. Bununla birlikte hafta genelinde paladyum fiyatların yukarı yönde fiyatlama devam eder ve 2158 direnç seviyesi aşılabilirse 2329 - 2449 bölgesine doğru fiyatlama hız kazanabilir. Emtiada geri çekilme hareketinin oluşması için 1877 ve 1777 destekleri takip edilmeli. Özellikle 1777 desteği kırılabilirse gevşemenin hız kazanma ihtimali oluşacaktır.



www.yatirimim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI : ABD, YANLIŞ YOLA GİTMESİNİ DURDURMALI
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI : ÇİN'İN SAĞLAM KARŞI ÖNLEMLERİ OLACAK
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI : ÇİN VE ABD İŞBİRLİĞİNDEN KAZANÇ ELDE ETMEYE YÖNELİK DURMAKTA
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ % 2.2 YÜKSELİŞLE 2915,43 PUANDAN KAPANDI
TÜRKİYE İMALAT SANAYİ SATIN ALMA YÖNETİCİLERİ ENDEKSİ MAYIS AYINDA: 40.9 (NİSAN: 33.4)
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 33645,9 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 29900,6 milyon TL
BIST 100 ENDEKSİ HAFTAYA % 0.91 YÜKSELİŞLE 106481,02 PUANDAN BAŞLADI
BLOOMBERG HT TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ MAYIS AYINDA: 73.20 (ÖN ENDEKS: 67,10, NİSAN: 65.10)
Facebookta Paylaş