Markalı konutların satışında peşinat kullanım oranı %68'e yküseldi - Reıdın-GYODER

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ olarak adlandırılan, ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin ürettiği konutlar üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre; haziran ayında, bir önceki aya göre %0.44, geçen yılın aynı dönemine göre %4.75 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise %107.20 oranında nominal artış gerçekleşti.
 
Tüm konut tiplerinde artış

Yeni Konut Fiyat Endeksi'nde, haziran ayında bir önceki aya göre 1+1 konut tipinde %0.05, 2+1 konut tipinde %0.50, 3+1 konut tipinde %0.65 ve 4+1 konut tipinde %0.47 oranında nominal artış yaşandı.

 Yabancıya satış oranı: %3.57

Haziran ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların %3.57’lik (son 6 aylık ortalama %6.08) kısmının yabancı yatırımcılara yapıldığı gözlendi. Bu satışlarda ağırlıklı olarak 2+1 özellikteki konutların %34.48’lik tercih oranı ile öne çıktığı görüldü.
 
Peşinat kullanım oranı artmaya devam etti

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde; haziran ayında peşinat kullanım oranı %68.38, banka kredisi kullanım oranı %9.59 ve senet kullanım oranı %22.03 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında peşinat kullanım oranı %64.90, banka kredisi kullanım oranı %9.43 ve senet kullanım oranı %25.67 olarak gerçekleşmişti.

 Stok erime hızı: %6.35
 
Haziran ayında markalı konutlardaki stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde, adet bazında %6.35 oranında erime gözlendi. Mayıs ayında stok erime hızı %4.17 oranında gerçekleşmişti.
 
Satışların 55.82’si bitmiş konut stoklarından

Haziran ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların %55.82’si bitmiş konut stoklarından, %44.18’i bitmemiş konut stoklarından oluştu. Mayıs ayında markalı konut satışlarının %85.53’ü bitmiş, %14.47’si bitmemiş konut stoklarından oluşmuştu



Diğer Haberler
BOJ/KURODA: UZUN VADELİ FAİZLERİN EKONOMİK VE FİYAT GELİŞMELERİNİ YANSITAN BELİRLENEN ARALIK İÇİNDE HAREKET ETMESİNE İZİN VERİLEBİLİR
BOJ/KURODA: BOJ'UN TAHVİL ALIMINA İLİŞKİN YENİ YÖNLENDİRMESİ PİYASA İŞLEYİŞİNİ İYİLEŞTİRMEYİ AMAÇLIYOR
BOJ/KURODA MÜMKÜN OLAN EN KISA ZAMANDA %2 ENFLASYON HEDESİNİ ELDE ETMEYE YÖNELİK AMACIMIZ DEĞİŞMEDİ
BOJ/KURODA: BOJ TAHVİL ALIMINI AZALTMA NİYETİNDE DEĞİL
JAPONYA SAĞLIK BAŞ DANIŞMANI: ENFEKSİYONLARDAKİ ARTIŞ EĞİLİMİ NET VE VİRÜSÜN DAHA FAZLA YAYILMA RİSKİ VAR
ÇİN MERKEZ BANKASI: DİJİTAL YUANIN PARA POLİTİKASI, FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL İSTİKRAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMALARI DERİNLEŞTİRECEĞİZ
ÇİN MERKEZ BANKASI: DİJİTAL YUANIN PİYASAYA ÇIKIŞI İÇİN ZAMAN ÇİZELGESİ BELİLEMEDİK
ÇİN MERKEZ BANKASI: DİJİTAL YUAN PİLOT UYGULAMASI SÜREKLİ İLERLETİLECEK
BOJ/KURODA: EMTİA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ GLOBAL EKONOMİK TOPARLANMAYI YANSITIYOR
Facebookta Paylaş