MOBİSAD/Turnacı: AVM ile zincir marketlerde mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında da bir dizi değişikliğe gidilmesini MOBİSAD olarak destekliyoruz

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Turnacı'nın basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Milliyet Gazetesi’nde 11.02.2021 tarihinde yayınlanan ve perakendede ticarete yeni kurallar getirilmesini ele alan haberde Ticaret Bakanlığı’nın elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç, gıda marketlerinde cep telefonu ile elektronik eşya satışının yasaklanacağına dair taslak düzenleme yaptığına yer verilmiştir. Haberin ardından kamuoyunu aydınlatmak üzere bir basın açıklaması yapmak hasıl oldu. Mobil iletişim sektörünün temsilcisi olarak bu konuyu ilk olarak 2019 yılı Ekim ayında Trabzon’da gerçekleştirdiğimiz bölgesel toplantımızda ve ardından basına ilettiğimiz açıklamada gündeme getirdik. 2020 Mart ayında gerçekleştirdiğimiz geniş kapsamlı basın toplantımızda konuyu yine gündeme taşıdık. Ardından 2020 Nisan ayında marketlerin teknoloji ürünleri satmasının rekabet koşullarını olumsuz etkilediğini belirten basın bültenimizi tüm kamuoyuyla paylaştık. Sonrasında gerek yaptığımız basın açıklamaları gerekse katıldığımız birçok platformda konuyu sıklıkla gündeme taşıdık. Gıda satışı yapan marketlerde, teknolojik ürün satışı yapılmasının olumsuz sonuçlar doğuracağını her platformda dile getirdik.

Teknoloji ürünlerini satan firmaların gıda ürünlerini son tüketiciye ulaştırmasının hijyen, sağlık gibi sebeplerden doğru olmayacağı gibi; teknolojik ürünlerin de gıda marketlerinde satılmasının, çalışanların eğitim, donanım gibi konularda eksik kalacakları için olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bizler domatesin yanında teknolojik ürünlerin alınmamasını, bunun yerine teknolojik ürünler hakkında uzman olan kişiler tarafından yani satış kanallarımızdan bu ürünlerin satışının gerçekleşmesini doğru buluyoruz. Marketlerin kendi işinin dışına çıkarak teknolojiyi satmaları ülkemizin her bölgesine yayılmış esnaflarımızı da zora sokarken, ölçek ekonomisini ön plana çıkartarak, istihdam kayıplarına sebep oluyor.

Alışveriş merkezleri (AVM) ile zincir marketlerde mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında da bir dizi değişikliğe gidilmesini MOBİSAD olarak destekliyoruz. Birçok sektörde farklı alanlara hizmet edip, aynı işle ilgilenen işletme sayısının mevcut ihtiyaçtan fazla olması ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı kanun teklifi taslağında; perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin daha dengeli büyümesi için bir dizi düzenlemenin sektöre büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın taslak çalışması dahil sektöre katkı sağlayacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz



Diğer Haberler
İSPANYA'DA TÜFE OCAK'TA YILLIK %+0.5 (ÖNCEKİ:%+0.6)
İSPANYA'DA TÜFE OCAK'TA AYLIK % 0.0 (ÖNCEKİ:%+0.1)
İSPANYA'DA AB UYUMLU TÜFE OCAK'TA AYLLIK % 0.0 (ÖNCEKİ:%-0.3)
TCMB, 19.02.2021 vadeli 71.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ YÜZDE 0.5 ARTIŞLA 30173,57 PUANDAN KAPANDI
ABN AMRO, 2021'DE BRENT PETROL ORTALAMA FİYATLARININ 55 DOLAR VARİL, 2022'DE 56 DOLAR/VARİL OLMASINI BEKLİYOR
ABN AMRO, 2021 VE 2022'DE WTİ ORTALAMA FİYATLARININ 51 DOLAR VARİL OLMASINI BEKLİYOR
Facebookta Paylaş