Pekcan: İthalata yönelik tedbirler almaya devam ediyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan ithalat önlemleri değerlendirmesi şöyle:
 
-"Yerli üreticilerimiz ve sektörlerimizin pandemi nedeniyle oluşan arz fazlası sonucu düşük fiyatlı ithalat baskısından korunması amacıyla ithalata yönelik tedbirler almaya devam ediyoruz"
 
 -"Bu kapsamda ara malı ve ham madde ithalatımızı, üreticimizi ve ihracatçımızı etkilemeyecek boyutta titiz çalışmalar yapmaya gayret sarf ettik"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, COVİD-19 pandemisinin sektörler üzerindeki etkilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantılar çerçevesinde bugün TİM Başkanı İsmail Gülle ile Çelik, Demir ve Demir Dışı Metaller ve Maden Sektörleri İhracatçıları Birliği Başkanları ile görüştü.
 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak COVİD-19 pandemisinin ticarete olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla bir çok tedbir aldıklarını dile getirirken, bu kapsamda ithalata yönelik de tedbirler almaya devam ettiklerini belirtti.

Yerli üreticilerin ve sektörlerin pandemi nedeniyle oluşan arz fazlası sonucu düşük fiyatlı ithalat baskısından korunması amacıyla ithalata yönelik tedbirler almaya devam ettiklerini belirten Pekcan, "Bu kapsamda ara malı ve ham madde ithalatımızı, üreticimizi ve ihracatçımızı etkilemeyecek boyutta titiz çalışmalar yapmaya gayret sarf ettik." dedi.

Bu doğrultuda sektörlerle istişareye son derece önem verdiklerini dile getiren Pekcan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği bu süreci en iyi şekilde yürütmeye gayret ediyoruz. Bu süreci en iyi yürüten ülkelerden biriyiz. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız, Ekonomik İstikrar Kalkanı Planını açıkladı. Bu süreçte bazı sektörleri öncelikli sektör olarak belirledik. Sürekli olarak esnafa, çalışanlara, iş dünyasına ve halkımızın ihtiyaçlarına yönelik Bakanlarımız ile koordinasyon içinde çalışıyoruz, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız da yeni paketler açıklıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanımız yine kredi imkanlarının artırılması yönünde destekler verdi. Çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Şimdi, Türkiye çok iyi bir süreçte gidiyor. Biz bu çıkış sürecinde bugüne kadar yaşadıklarımızı, nasıl pozitif bir algıya dönüştürerek ekonomik hayatımızın pozitif yönden etkilenmesini sağlayabiliriz, buna çalışıyoruz."

Türkiye'nin dünyada en hızlı toparlayan ülkeler arasına girmek zorunda olduğunu vurgulayan Pekcan, sektörlerle beraber iş dünyasının taleplerini dinlemeye, birlikte çözümler üretmeye, bu kapsamda STK ve ticaret müşavirleriyle hemen her gün görüşmeye önem verdiklerini kaydetti.

İhracatçılara salgından daha kolay toparlanan bölgelere ve ülkelere yönelmeleri çağrısında bulunan Pekcan, "Singapur, Güney Kore, Japonya, Çin gibi ülkelere yönelerek, bu dönemde Avrupa'nın yavaşladığı dönemde biz daha hızlı ticaretimizi, ihracatımızı artırabiliriz. Bu yönde sizlerin önerilerine açığız ve sizlere destek vermeye her zaman hazırız" dedi.



Diğer Haberler
BIST 100 ENDEKSİ BUGÜN %1.34 GERİLEDİ (97619), TOPLAM GÜNLÜK İŞLEM HACMİ 16 MİLYAR 122 MİLYON TL OLDU
BAZI OPEC BAKANLARI, PETROL PİYASASINDAKİ GELİŞMELER MÜZAKERE ETMEK İÇİN BUGÜN TELE KONFERANS DÜZENLİYOR -KAYNAKLAR
DÜNYA BANKASI ÜST DÜZEY YETKİLİSİ: YOKSUL VE EN ÇOK KIRILGAN ÜLKELERİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE GIDA GÜVENSİZLİĞİ TEHDİTİ OLABİLECEĞİNE KARŞI UYARDI
DÜNYA BANKASI ÜST DÜZEY YETKİLİSİ, G20 BAKANLARINA GIDA TEDARİK ZİNCİRLERİNİ AÇIK TUTMAYA DEVAM ETMELERİ ÇAĞRISI YAPTI
ABD'DE İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI MART'TA:% -8.5 (BEKLENTİ:%-9.0 ÖNCEKİ:%+6.5)
ABD'DE İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI AYLIK ARZ ENDEKSİ MART'TA: 3.4
BEYAZ SARAY/HASSETT: ABD BÜTÇESİ BU YIL DENGELENME OLASILIĞI SIFIR
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA LİDERİ PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ - NTV
BEYAZ SARAY/HASSETT: BU OLDUKÇA AĞIR EKONOMİK BİR DURUM
BEYAZ SARAY/HASSETT: NEGATİF PETROL FİYATLARI, KORONAVİRÜSTEN KAYNAKLI OLDUKÇA KISA SOLUKLU BİR ŞEY
BEYAZ SARAY/HASSETT: KONGREDE ABDLİ KÜÇÜK ÖLÇEKLİ FİRMALAR İÇİN EKSTRA RAHATLAMA PROGRAMI İÇİN BİR ANLAŞMA BEKLİYORUM
Facebookta Paylaş