Strateji ve Hisse Önerileri (Oyak Yatırım)

Piyasa Görüşü: Pozitif (Korunuyor)
Küresel piyasalarda pozitif yönler, olumsuzluklardan daha ağır basıyor - Küresel olarak, salgının tehlikeli seyri ve devam eden enflasyon endişeleri ana risk faktörleri olarak kalsa da, aşılama çabalarının hızının artması, Biden'in yeni ABD başkanı seçilmesi (Çin-ABD savaşlarının sona erme olasılığı, daha yüksek finansal teşvikler), düşük faiz oranları ve bol likidite koşulları görüşümüze göre küresel piyasaları desteklemeye devam edecektir. Yıl başında başlayan tüm gelişmekte olan ülkelere portföy girişlerinin yıl boyunca daha da artmasını bekliyoruz.
Muhtemelen Türkiye için bir geçiş yılı olacak - 2020'ye göre daha olumlu gelişmeler görmeyi beklesek de, bu yılı Türkiye için bir geçiş yılı olarak değerlendiriyoruz. Aşılama çalışmalarının başarıyla tamamlandığı varsayımı altında, yeni yılda daha yüksek büyüme, daha düşük enflasyon, döviz kurları ve faiz oranlarıyla karşılaşma ihtimalimiz var. Yüksek büyümenin bir yan etkisi artan cari açık olabilir ancak ihtiyatlı para ve maliye politikaları takip etmek ve enflasyonla mücadeleden vazgeçmemek yatırımcı güvenini sağlayacak ve yabancı sermaye girişlerinin önünü açacaktır. Böylelikle pandemiden çıkış ivmesinden ziyade, ekonomiye duyulan güven ve uzun vadeli olumlu beklentilerle büyüme sağlanabilir. Özellikle yılın ikinci yarısında gerçekleşmesini beklediğimiz faiz oranlarındaki düşüş hisse fiyatlarına ve dolayısıyla değerlemelere olumlu yansıyacaktır. Ayrıca ikinci yarıda Hazine'nin yüksek itfa takvimi geride kalacağı için tahvil faiz oranlarının düşebileceği beklentisiyle tahvil piyasasında portföy girişlerinde de bir canlanma görebiliriz.
2021E için %5 GSYİH büyümesi bekliyoruz - Baz etkisinin 2020'deki kayıpların önemli bir kısmını ortadan kaldıracağı, iç talepteki canlılığın yılın ikinci yarısında daha belirgin olacağı varsayımları altında 2021'de %5,0 büyüme bekliyoruz. Yıl içinde sermaye girişleri kuvvetli olacak ancak dış talebin katkısı azalan oranda da olsa negatif olacaktır. Çeşitli teşvikler ve artan kredi arzı 2020'nin sonunda enflasyonda %14,6'ya doğru hızlanmaya yol açtı ve 1Y21'de daha da yükselmesi muhtemel görünüyor. Yine de bu yılın sonunda enflasyonun %10.45'e gerilemesi, yılın son çeyreğinde ise politika faizinin mevcut %17.0'dan %14.5'e düşürülmesini bekliyoruz. Temelde sermaye akımlarının canlanması, para politikasında beklenen gevşeme ve düşük risk primi nedeniyle, 2020 sonunda %15,0 olan 2Y gösterge tahvil getirisinin yıl sonunda %12,0'a düştüğünü görebiliriz. Bütçe dengesinin %3,5te sabit, cari işlemler açığının ise ihracat ve turizm gelirlerindeki canlanma sayesinde %5,6'dan %5,0'a düşebileceğini tahmin ediyoruz.
BIST100 için %18'lik bir yükselme potansiyeli hesaplıyoruz 2021 yılında finans dışı şirketler için %62 toplam net kar büyümesi, finans sektörü şirketleri için ise %24 net kar büyümesi bekliyoruz. Araştırma kapsamımızdaki tüm şirketler için ise net karın %45 artacağını hesaplıyoruz. 2020'deki düşük baz etkisine bağlı olarak en yüksek net kar iyileşmesi havacılık, petrol ve gaz ve çelik sektörlerinde olacaktır. Varsayımlarımıza göre 12 aylık BIST100 hedefimiz %18 artış potansiyeli sunan 1,858 seviyesinde bulunuyor. Finans sektörü şirketleri için %21, finansal olmayanlar için ise %17 yüselme potansiyeli öngörüyoruz. Hedef fiyatlarımız için en yüksek artış potansiyeli telekomünikasyon, madencilik ve cam sektörlerinde bulunuyor. Bu raporla, aynı zamanda AVISA, FROTO, TOASO, ENJSA, AKSA ve AYGAZ için tavsiyemizi Endekse Paralel Getiriye, OTKAR için ise Endekse Paralel Getirinden Endeks Altında Getiriye düşürüyoruz.
Özel bankalar, artan karlılık, aktif spread yönetimi ve yüksek sermaye yeterlilik oranları ile ön plan çıkmaktadır - Türk bankaları, gelişmekte olan ülke bankalarına kıyasla bir yıllık ileri 3,9 F/K oranına göre %54, 0,4 F/DD e göre ise %47 iskontolu işlem görmektedir. 4Ç'de parasal sıkılaşmanın başlaması ve ekonomik ve adli reformlara ilişkin artan beklentiyle, Türk bankalarının gelişmekte olan piyasalardan daha iyi performans gösterdiğini görüyoruz. Kredi risk maliyetindeki potansiyel normalleşmenin 2021 yılı karlılığı için avantaj yaratacağını düşünüyoruz. 2020 tahminimiz olan %26 kar artışından sonra, kapsama alanımızdaki bankalar için 2021'de yıllık ortalama %24 kar artışı öngörüyoruz. Net faiz marjı, artan fonlama maliyetleri ve artan swap hacmi nedeniyle 2021 daralabilir. Bununla birlikte, net kredi risk maliyetiyle düzeltilip bakıldığında net faiz marjının bir önceki yıla göre neredeyse sabit kalacağını öngörüyoruz; çünkü kredi risk maliyetinin 2021'de 2020'nin yüksek seviyelerinden normale dönmesini bekliyoruz. 2021'de Kovid-19 ile ilişkili olarak bankalar üzerindeki yüklerin ortadan kalkmasıyla daha iyi hisse senedi performansı görmeyi bekliyoruz. Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi bankacılık hisseleri arasında tercih ettiklerimizdir.
Hisse senedi seçimi stratejisi daha önemli hale geldi BIST-100 endeksinin özellikle emsal piyasalarına kıyasla hala ucuz olduğunu düşünsek de bazı sektör hisselerindeki son rallinin ardından hisse senedi seçiminin daha önemli hale geldiğini düşünüyoruz. Güçlü finansal performansa sahip olan ve hala mevcut seviyelerden çekici yukarı yönlü potansiyel sunan şirketleri tavsiye ediyoruz. Kısa vadede katalizörden yoksun olabileceğini düşündüğümüz SAHOL'u model portföyümüzden çıkardık ve AVISA'yı daha yüksek yukarı yönlü potansiyel sunan ANSGR ile değiştirdik. Model portföyümüz AKBNK, GARAN, KCHOL, TCELL, BİMAS, KOZAL, TKFEN, AKGRT ve ANSGR hisselerinden oluşmaktadır.


Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BIST 100 ENDEKSİ BUGÜN %1.13 GERİLEDİ (1551), TOPLAM GÜNLÜK İŞLEM HACMİ 48 MİLYAR 371 MİLYON TL OLDU
EURO BÖLGESİNDE TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ OCAK'TA:-15.5 (BEKLENTİ:-15.0 ÖNCEKİ:-13.9)
Merkez Bankası'nın bir sonraki iş günü için açıkladığı geçici rezerv -78222,2 milyon TL
ECB/LAGARDE: ENFLASYON RAKAMLARI AŞIRI ÖLÇÜDE ZAYIF KALMAYA DEVAM EDİYOR
ECB/LAGARDE: KURDAKİ DEĞERLENME ENFLASYON İÇİN BİR ENGEL
ECB/LAGARDE:ALMANYA'DA KDV İNDİRİMİNİN GERİ ALINMASI ENFLASYONU POZİTİF ETKİLER
ECB/LAGARDE:AŞILAMADAKİ İLERLEMEYİ BAZ ALAN TAHMİNLER OLDUKÇA KADEMELİ
ECB/LAGARDE: FİNANSAL KOŞULLARI TEK BİR GÖSTERGE ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMİYORUZ
ECB/LAGARDE: DİJİTAL EURO BİR KAÇ YILI ALACAK
AKSA ENERJİ: AKSA ENERGY COMPANY CONGO İLE KONGO CUMHURİYETİ ARASINDA, 50 MW KURULU GÜCE SAHİP DOĞALGAZ SANTRALİNİN 30 YIL SÜRE İLE İŞLETME HAKKINA YÖNELİK BİR İMTİYAZ SÖZLEŞMESİ İMZALANMIŞTIR
AKSA ENERJİ: ANLAŞMA ÇERÇEVESİNDE, 50 MW KURULU GÜÇ, AKSA ENERGY COMPANY CONGO TARAFINDAN KAPASİTE ARTIŞI YATIRIMI YAPILARAK 100 MW'A ÇIKARILACAKTIR
FİTCH: OPEC + VE PANDEMİ PETROL FİYATININ ÖNEMLİ ETKENLERİ OLARAK KALMAYA DEVAM EDİYOR
Facebookta Paylaş