Yemeksepeti /Nevzat Aydın: Online market alışverişine talep ciddi bir artış gösterdi

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın Yemeksepeti ile Türkiye'deki kullanıcıların ve yemek sektörünün ihtiyaçlarına uygun özgün bir model kurguladıklarını belirterek, "20 yıl önce kaç tane restoranla çalışabileceğimizi hesaplarken, bugün Türkiye'nin en önemli online yemek siparişi platformu olarak 70 ilde 35 binin üzerinde üye restoran ile 19 milyondan fazla kullanıcımıza hizmet veriyoruz." dedi.

Dijitalleşmenin son birkaç yıldır tüm dünyada her sektörde iş yapış şekillerinin merkezinde bulunduğuna işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Pandemi süreciyle bu daha da hızlandı ve dünyanın dijitalleşmeye daha da fazla uyum sağlaması kaçınılmaz bir hal aldı. Öngörülerin çok ilerisinde bir dijitalleşme sürecine girildi. Geçen yıl e-ticaretin perakende içerisindeki payı yüzde 5 civarında seyrediyorken, pandeminin etkisiyle bu çok hızlı bir büyüme oranına ulaştı. Ticaret Bakanlığı 2020 verilerine göre, e-ticaret hacmi yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttı.

Raporlara göre, şu an dünya nüfusunun yüzde 60'a yakını internet kullanıyor. Bu yeni dijital dünya, sürekli gelişim gösterdiği için şirketler olarak daha dinamik olmamız gerektiği ortada. Çünkü teknoloji değişirken, tüketici trendleri de aynı hızla değişmeye devam ediyor. Başarılı olmak için de bu değişimleri aynı hızla takip etmemiz ve yaptığımız işe adapte etmemiz gerekiyor. Pandemi döneminin önemli değerlerinden biri de sistematik bir dönüşüm oldu. Bu dönemde iş yapış şeklimizden günlük alışkanlıklarımıza kadar birçok konuda değişiklik yaşadık."

Aydın, teknolojik inovasyonların takipçisi değil, öncüsü bir şirket oldukları için, değişen süreçlere de hızlıca adapte olabildiklerini belirterek, "Bu doğrultuda pandemiye nispeten hazırlıklı girdik diyebilirim. Teknik altyapımız sayesinde evden çalışma modeline geçişte herhangi bir sorun yaşamadık. İnsanlar evde vakit geçirdikleri için daha çok evde yemek yapmaya başladı. Bu da temel gıda ürünlerinin tedarikini evden çıkmadan internet üzerinden gidermeye yönelik ihtiyacı beraberinde getirdi. Sonuç olarak, online market alışverişine talep ciddi bir artış gösterdi." ifadelerini kullandı.

- "Küresel e-ticaret hacminin 4 yılda ikiye katlanması bekleniyor"

TÜSİAD eTicaret Çalışma Grubu Başkanı ve GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı ise TÜSİAD eTicaret Çalışma Grubu'nu e-ticaret sektörünün gelişimini hızlandırmak ve Türkiye'nin bu alandaki küresel rekabet gücünü artırmak hedefiyle 2018'de hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu süre içinde sektör için raporlar yayınlayıp, etkinlikler düzenlediklerini aktaran Kantarcı, "Ekonomik politikalarımızda sektörel varlığımızı güçlendirecek çalışmalara imza attık. Sektör temsilcileri olarak, e-ticaretin gelişiminin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı yakından takip ediyor ve bu katkıyı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

Kantarcı, 2019 sonunda küresel e-ticaret hacminin 3,5 trilyon dolar olarak ölçüldüğüne dikkati çekerek, "2020'de ise 4 trilyon doları aşan bir hacimden bahsediyoruz. Tahminler 2023'te bu rakamın en 6,5 trilyon dolara ulaşacağı yönünde. Pandeminin etkisi ve dijitalleşmenin de iyiden iyiye hızlanmasıyla birlikte rakamların daha hızlı büyümesi sürpriz olmayacak. 4 yılda ikiye katlanması beklenen bir sektörün yaratacağı ekonomiyi öngörüp, yeni yatırımları da buna göre planlamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Equinix Türkiye Ülke Müdürü Aslıhan Güreşcier de Kovid-19 salgınının pek çok alanda hızlı bir dönüşüm sürecini başlattığını belirterek, "Salgının sosyal hayattan eğitim ve iş yaşamına kadar pek çok alanda ciddi etkileri oldu ve görmeye devam ediyoruz. Zaten gündemde olan dijital dönüşüm iyiden iyiye etkisini hissettirmeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak :



Diğer Haberler
BEYAZ SARAY: BİDEN'İN KARARNAMESİNE KAMUNUN ARAÇ ALIMLARINDA ABD KAYNAKLI TEMİZ ENERJİLİ VE SIFIR EMİSYONLU ARAÇLARIN ALIMLARINI ARTIRMAYA YÖNELİK ÖNLEMLER DAHİL
Merkez Bankası'nın bir sonraki iş günü için açıkladığı geçici rezerv -67015,6 milyon TL
BEYAZ SARAY: BİDEN, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ BİRDEN FAZLA KARARNAME İMZALADI
BEYAZ SARAY: BİDEN, FEDERAL KURUMLARIN UYGULANABİLİR YASALARA UYUMLU OLARAK FOSİL YAKIT TEŞVİKLERİNİ KALDIRMALARI" İÇİN DOĞRUDAN EMİR VERDİ
İEA/BİROL: GELİŞEN ÜLKELERDEKİ TEMİZ ENERJİ YATIRIMLARI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÜSTESİNDEN GELMEYİ ARTTIRMALI
İEA/BİROL: GLOBAL EMİSYONUN 2/3'Ü GELİŞEN ÜLKELERDEN GELİYOR
KENYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (ÖNCEKİ: 7.0%)
ALMANYA EKONOMİ BAKANI ALTMAİER: ŞİMDİ SINIRLAMALARI GEVŞETME HAKKINDA AÇIKÇA KONUŞMANIN ZAMANI DEĞİL
ALMANYA EKONOMİ BAKANI ALTMAİER: İMALAT SANAYİ SAĞLAM, HİZMET SEKTÖRÜ SERT DARBE ALDI
ALMANYA EKONOMİ BAKANI ALTMAİER: ALMAN EKONOMİSİNİN KRİZ ÖNCESİ SEVİYEYE GELECEK YILIN 2. YARISINDA DÖNECEĞİNİ UMUYORUM
ALMANYA EKONOMİ BAKANI ALTMAİER: VAKA SAYISININ AZALMASI İYİ İŞARET ANCAK DURUM HALA CİDDİYETİNİ KORUYOR
ALMANYA EKONOMİ BAKANLIĞI KRİZ ÖNCESİ GSYH SEVİYESİNE 2022 ORTALARINDA ULAŞILACAĞINI TAHMİN EDİYOR
İNGLİTERE BAŞBAKANI JOHNSON, HÜKÜMETİN 8 MART PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN OKULLARI YENİDEN AÇMANIN GÜVENLİ OLACAĞINI UMDUĞUNU SÖYLEDİ
ALMANYA EKONOMİ BAKANLIĞI 2021 BÜYÜME TAHMİNİNİ %4.4'TEN %3'E DÜŞÜRDÜ
AKFEN/HAMDİ AKIN: MERSİN LİMANI GEÇEN YIL 2 MİYON TEU'YU AŞTI- BLOOMBERG HT
Facebookta Paylaş