Yurt Dışı Piyasalar Bülteni (Yatırım Finansman Menkul Değerler)

Ø Küresel piyasalar haftaya devam eden korona virüs salgınına ilişkin endişelerle zayıf bir görüntü ile başladı.
Ø Ayrıca ABD Senatosu’nun teşvik paket kapsamında uzlaşmaya varamamış olması da endeksleri baskılayan bir diğer unsur olarak ön plana çıktı.
Ø S&P500 geçtiğimiz hafta son işlem gününü yüzde 4,4, Dow Jones yüzde 4,6 ve Nasdaq yüzde 3,8 oranında değer kaybıyla sonlandırmıştı. Bugün ise ABD vadelilerinin satıcılı bir görüntü içerisinde yer aldığı görülmekte.
Ø S&P500 endeksi içerisinde petrol fiyatlarındaki yüzde 8’lik düşüşe rağmen enerji sektörü yüzde 1,0 oranında değer kazanırken, kamu hizmetleri yüzde 8,3 oranında değer kazanımı elde etti.
Ø California ve New York eyaletinde evden çıkma konusunda getirilen kısıtlamaların da piyasalardaki risk iştahını zayıflattığı görülüyor. Diğer tarafta Londra, barların ve restoranların kapatıldığını duyururken, New Jersey zorunlu olmayan işletmelerin kapanmasını emretti. Illinois de ise yaklaşık 300 yeni COVID-19 vakası elde edilirken, ölümlerin üç kişiye ulaştığı açıklandı.
Ø ABD Başkanı Trump ayrıca Meksika ile güney sınırının zorunlu olmayan seyahatlere kapalı olacağını açıklarken, Beyaz Saray bu kesintilerin neden olduğu ekonomik etkiyi azaltmak için planladığı 1 trilyon dolarlık teşvik paketi üzerinde çalışmaya devam ediyor.
Ø St. Louis Fed Başkanı James Bullard, korona virüs salgını nedeniyle şirketler meydana gelen kapamaların ABD'de işsizlik oranını ikinci çeyrekte yüzde 30'a yükseltebileceği tahmininin yanı sıra GSYİH verisinin yüzde 50 oranında düşebileceğini açıkladı.
Ø Korona virüs salgınının başladığı yer Çin'de vaka sayısı oldukça azalırken, ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde ölüm ve vaka sayılarındaki artış hız kazanıyor. Özellikle merkez bankalarından gelen müdahalelerin piyasaların kalıcı toparlanması açısından yeterli olmadığı görülüyor.
Ø Diğer taraftan korona virüs salgınında dünya genelinde vaka sayısının 300 bini aşmasının küresel ekonomiye ilişkin tahminlerin aşağı yönlü revize edilmesine yol açtığı görülmekte.
Ø ABD’de teşvik paketi konusunda uzlaşma sağlanamaması ile artan endişelerin Dolar likiditesine yönelik endişeleri tetiklemesi, dolar endeksinin 102,00 seviyesi üzerine yerleşerek güçlü duruşunu korumasına yol açtı.
Ø ABD 2 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan düşüşle yüzde 0,4 seviyesine geri çekildi. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise 18 baz puan düşüşle yüzde 0,97 seviyesine geriledi.
Ø Cuma günkü ekonomik veriler, Şubat ayında yüzde 6,5 artışla mevsimsellikten arındırılmış olarak yıllık 5,77 milyon adet seviyesine ulaştı. Ocak ayında ise bu veri 5,42 milyona aşağı yönlü revize edildi.
Bülten Linki : https://www.yf.com.tr/media/report/yurtdisi-piyasalar-bulteni-23-03-2020-14-22

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
FİTCH: KORONAVİRÜS NEDENİYLE EKONOMİK AKTİVİTELERDEKİ YAVAŞLAMA ASYA PASİFİK ÜLKELERİNDE SİGORTA TALEBİNİ ETKİLEYECEK
20.10.2021 itfa tarihli ihalede nominal teklif 2.31 milyar TL nominal satış 1.46 milyar TL
20.10.2021 itfa tarihli ihalede minimum fiyat 110,138 TL, ortalama fiyat 110,272 TL
20.10.2021 itfa tarihli ihalede net satış 1.61 milyar TL
20.10.2021 itfa tarihli ihalede ortalama basit faiz % 10,65 ortalama bileşik faiz % 10,94
MİGROS: ŞİRKETİMİZ TARAFINDAN 2 HAFTALIK SÜRE İÇİNDE 1.000 YENİ İŞE ALIM YAPILACAK
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : ÖZELLİKLE TALEP ŞOKU PARA POLİTİKASI ÜZERİNDEKİ EN CİDDİ ETKİYİ GÖSTEREBİLİR
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : KORONAVİRÜS BREZİLYA EKONOMİSİNİ 3 KANAL ARACILIĞIYLA VURDU, ARZ, ÜRETİM MALİYETİ VE TALEP ŞOKU
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : PARA POLİTİKAMIZ İÇİN TÜM ARAÇLARIMIZI KULLANACAĞIZ DÖVİZ KURU POLİTİKASI VE FİNANSAL İSTİKRAR CEPHANESİ MEVCUT KRİZLE KARŞI KARŞIYA
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : 50 BAZ PUANA KIYASLA BAŞKA BİR FAİZ İNDİRİMİ VE SIKILAŞAN MALİ KOŞULLAR ZARAR VERİCİ OLABİİLİRDİ
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : YENİ EKONOMİK ENFORMASYON, GELECEK POLİTİKA ADIMLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : PARA POLİTİKASI, İHTİYATLI OLMAYI GEREKTİRİYOR, ARTAN BELİRSİZLİK VE RİSKLERİN ÇEŞİDİ NOT ALINDI
RUSYA'DA ATIL PETROL RAFİNERİ KAPASİTESİ NİSAN AYINDA 2.5 MLN TONA GERİLEDİ (ÖNCEKİ PLAN:3.1 MLN TON ) - ENERJİ BAKANLIĞI VERİLERİ
BREZİLYA MERKEZ BANKASI TUTANAKLARI : KORONAVİRÜS, GLOBAL EKONOMİDE CİDDİ YAVAŞLAYAMAYA NEDEN OLDU
Facebookta Paylaş