2022 Beijing Kış Olimpiyatları’nın hidrojenli otobüsleri hazır

Çin, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda tasarlanan ve hidrojenle çalışan iki otobüs, Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan özerk bölgesinde aşırı soğuk havalarda testten geçti.
 
Hidrojen enerji şirketi SinoHytec tarafından geliştirilen 60-kW ve 120-kW hücreler, Çinli otomobil üreticisi BAIC Motor’un bir yan kuruluşu olan Foton tarafından üretilen 9 metre ve 12 metre uzunluğundaki iki otobüse yerleştirildi. Foton Otomotiv Mühendisliği Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Qin Zhidong, otobüslerin Hulun Buir şehrinde test alanlarına eksi 30 santigrat derece sıcaklıkta sekiz saat boyunca park edildikten sonra başarıyla çalıştığını açıkladı.
 
Motor çalıştıktan sonra, entegre sıcaklık yönetim sistemi sayesinde dahili sıcaklık 30 dakikada 12 santigrat dereceye ve 40 dakikada 15 santigrat dereceye çıktı. 2022 yılında Beijing Kış Olimpiyatları’nda kullanılmak üzere tasarlanan otobüsler, düşük sıcaklıkta çalışma ve yokuşta kalkış ve tırmanma gibi testlerden geçti. Qin’e göre, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nın yapılacağı şehirlerden biri olan Zhangjiakou’da hidrojen hücreleri tarafından beslenen 170 otobüs kullanıma hazır hale getirildi.


 































Çin Uluslararası Radyosu










Diğer Haberler
BRİTİSH AİRWAYS, ÇİN'E YAPILAN TÜM UÇUŞLARI İKİ YÖNLÜ DURDURDU
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 5544,5 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 16190,1 milyon TL
TÜİK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ OCAK AYINDA 97,1 OLDU (ÖNCEKİ AY: 93.8) - TÜİK
ALMANYA'DA İTHALAT FİYATLARI ARALIK'TA AYLIK % +0.2
ALMANYA'DA İTHALAT FİYATLARI ARALIK'TA YILLIK % -0.7
Facebookta Paylaş