Forex Bulten (Gedik Yatırım)

Piyasa Gündemi
Küresel hisse piyasalarında satış baskısı devam ediyor. Tahvil faizlerindeki yükseliş hisse piyasaları üzerindeki baskıyı artırırken küresel piyasalardaki olumsuz görünüme bağlı olarak Borsa İstanbul'da da aşağı yönlü hareketler etkili oldu. Türk Lirası'nda ise değer kazanımları dikkat çekti. Cuma günü gerçekleşecek Rahip Brunson davasına yönelik beklentiler ve dava sonucu TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
o 10:00 Türkiye - Cari Denge Önem: Yüksek
o 15:30 ABD - TÜFE Önem: Yüksek
 
Türkiye
Bugün yurt içinde ağustos ayı cari açık verisi açıklanacak. Açıklanacak verinin önemli bir sapma kaydetmemesi takdirde piyasalar üzerinde etkisi sınırlı kalabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin Türkiye İş Bankası'nda bulunan hisseleriyle ilgili, "MHP'li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim" şeklinde konuştu. Yurt içi piyasaların gündemini 12 Ekim Cuma günü gerçekleşecek olan Rahip Brunson davası oluşturuyor. Bu hafta bu dava ile ilgili seyir, yapılacak açıklamalar ön planda olmaya devam edecek. Geçen hafta Brunson'un avukatı, ev hapsinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Bu başvuru ile ilgili süreç ve 12 Ekim'de görülecek dava piyasanın da odağında olacak.
Euro Bölgesi
İtalya kaynaklı bozulan risk iştahı ve küresel piyasaların genelinde devam eden satış baskısı Avrupa varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Dün Avrupa borsalarında sert düşüşler yaşanırken zayıflayan dolara bağlı olarak euronun değer kazandığı görüldü. Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) tutanakları izlenecek. Açıklanacak tutanaklar Avrupa varlıklarının seyri üzerinde etkili olabilecektir.
ABD
ABD Başkanı Donald Trump, salı günü Fed'in faiz artırımı konusunda çok hızlı gittiğini ve enflasyon endişelerini göz ardı ettiğini belirtmişti. ABD Başkanı Trump en son yaptığı açıklamada yine Fed'i hedef aldı. Trump, New York Borsasındaki sert kayıplarrdan ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımlarını sorumlu tutarak, "Fed'in yanlış yaptığını düşünüyorum. Piyasalar çok sıkı. Fed kafayı yedi." dedi. Trump'ın Fed'e yönelik eleştirileri doların küresel piyasalarda bir miktar değer kaybetmesinde neden olmakta. Dün ABD'de üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri takip edildi. ÜFE eylül ayında bir önceki aya göre %0,2 oranında bir artış kaydetti. Yıllık bazda artış ise %2,6 olarak gerçekleşti. Böylece ÜFE 3 ay sonra ilk kez artış kaydetti. Piyasadaki genel beklentiler ise aylık %0,2, yıllık %2,7 artış olmasıydı. Bugün ABD'de açıklanacak olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verisi piyasaların takibinde olacak. TÜFE'nin eylül ayında bir önceki aya göre %0,2; yıllık bazda ise %2,4 artış göstermesi bekleniyor. Çekirdek TÜFE'de ise aylık artış beklentisi %0,2 seviyesinde yer alıyor.
 


 Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.gedik.com

                                     ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yyatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB'nin USD cinsi zorunlu karşılıklara uygulayacağı gecelik faiz oranı bugün için % 1,500 olarak açıklandı
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, VALİLERE FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA KARŞI GENEL EMİR ÇIKARMA TALİMATI VERDİ - TRT HABER
ECB/REHN : GELECEK AŞAĞI YÖNLÜ DÖNÜŞ İÇİN PARA POLİTİKASI ALANINA SAHİP OLMAK ESNEKLİĞİN BİR PARÇASI
ECB/REHN: ARAÇ SETİNDE KALICI KONVANSİYONEL OLMAYAN POLİTİKA ARAÇLARINA SAHİP OLMAK MANTIKLI
ECB/REHN: ÇEKİRDEK ENFLASYON HALA OLDUKÇA ZAYIF, DOLAYISIYLA GEVŞEK PARA POLİTİKASINA HALA İHTİYAÇ VAR
Facebookta Paylaş