Forex Yorumu (İnfo Yatırım)

EURUSD
İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1.1462 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi haftanın ilk işlem günlerinde kademeli olarak aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın Şubat para politikası kurulu toplatışını takip etmiş ve toplantı sonrasında şahinvari bir tutum görmüştü. Daha önceki toplantılarda Lagarde; ‘bu yıl faiz artışı olmayacak’ kelimesini kullanırken bu toplantıda bu kelimeyi kullanmadı. Piyasalarda da bankanın yıl içerisinde faiz artış yoluna gidebileceği beklentilerini artırdı. Artan beklentiler ile birlikte Euro, dolar karşısında değer kazanımları yaşamıştı. Yeni haftada ise paritede az da olsa geri çekilmeler yaşandı. Haftanın üçüncü işlem gününde piyasalar 10:00’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi olan Almanya’dan gelecek olan Ticaret Dengesi verisini takip edecek. Yarın ise piyasalar ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisini izleyecek. Gelecek veri ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. EURUSD paritesini haftanın üçüncü işlem gününde teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.1489 - 1.1561 - 1.1619 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.1384 - 1.1300 - 1.1221 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
Hafta içerisinde dalgalı bir seyir izleyen USDTRY paritesi yeni günde de 13.55 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Piyasalar Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin Londra’da gerçekleştirdiği üst düzey yöneticiler ile yaptığı toplantıyı takip etti. Bu toplantılar sonrasında Nebati Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda basın toplantısı düzenledi. Nebati; bilgilendirmelerin çak saik bir şekilde yapıldığı, Londra’da bulunan tüm yatırımcıların en üst düzey şeffaf şekilde sorularını aldıklarını ve şeffaf bir şekilde cevaplandırmaya gayret ettiklerini belirtti. Yeni günde yurtiçinden gelecek ve piyasaları etkileyecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel gelişmeleri yakından takip edecek. Yarın ise küresel bazda gözler ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisinde olacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 - 14.38 - 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 - 12.72 - 12.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
ALTIN
İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1807 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatları, hafta boyunca kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın 1830 seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Son zamanlarda artan jeopolitik riskler altını destekleyen unsurların başında yer aldı. Bu gelişmeler küresel risk iştahını azaltıyor. Tüm bunlarla birlikte artık gözler yavaş yavaş ABD kanadında açıklanacak olan enflasyon verisine çevriliyor. Veri yarın açıklanacak ve küresel bazda volatilite artacaktır. Takip edilen bir başka konu ise FED’in faiz patikasında atacağı adımlar. FED’in Mart ve Mayıs aylarında 25’er baz puan faiz artırım yoluna gidebileceği beklentileri oldukça hakim. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1832 - 1850 - 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1815 - 1800 - 1785 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş