FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda risk iştahında nötr. Pfizer aşısının tedarikinde gecikmeler olabileceğine yönelik çıkan haber, diğer yandan ABD tarafında teşvik paketi ile ilgili somut bir gelişmenin olmaması ve Brexit'e yönelik belirsizlikler risk iştahını bozmamakla birlikte birkaç gündür süren güçsüzlük bu sabah da devam ediyor. Paritelerde de sakin bir görüntü var. Bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de piyasa üzerinde etkisi sınırlı kalabilir ve küresel piyasalar haftayı yatay bir görüntüyle tamamlayabilirler. TSİ 16.30'da açıklanacak istihdam raporunda, tarım dışı istihdam artışının 638 bin kişiden 469 bin kişi seviyesine gerilemesi bekleniyor. Kasımda işsizlik oranının ise %6,9'dan %6,8'e hafif düşmesi öngörülüyor. Yıllık bazda ortalama saatlik kazançların da %4,5'ten %4,3'e gerilemesi bekleniyor. Yurtiçinde ise dün beklentilerin oldukça üzerinde gelen kasım ayı enflasyonu sonrasında Bakan Elvan'ın açıklamaları TL'deki baskıyı sınırlandırdı ve TL günü kazançla tamamladı. Bu sabah kurdaki hafif yükseliş ise tepki olarak değerlendirilebilir. Dün, 23 - 27 Kasım haftasında yurtiçi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarının bir önceki haftaya göre 189mn Dolar azalması da kurda aşağı yönlü riskler için önemli bir gösterge. Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesini bugün geç saatlerde yayımlaması bekleniyor. Moody's'ten not artışı beklenmese de görünümün iyileştirilme ihtimalini TL varlıklar satın alabilir ve TL bugün alıcılı bir görüntü sergileyebilir ki ülke risk primimizde (5 yıllık CDS: 360) iyileşme trendi devam ediyor. Bu kapsamda, Dolar'ın da küresel çapta baskı altında kaldığı ortamda kur 7,88 direncinin altında kalarak 7,72 seviyesini hedeflemek isteyebilir.
EUR/USD: Risk pozitif ortamda önemli direnç seviyelerini geçen parite yükselişini sürdürdü ve dün 1,2176 seviyesine kadar yükseldi. Kapanış ise 1,2146 seviyesinden gerçekleşti. Bugün öğleden sonra ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde sakin bir görüntü sergileyen paritede yükseliş isteğinin sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak, önemli gözüken 1,21 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça paritede kısa vadeli yükseliş momentumu devam edebilir. Yükselişlerin sürmesi durumunda sıralı dirençler 1,2190 ve 1,2250 seviyelerinde.
XAU/USD: Kısa vadeli yükseliş eğilimi yakalayan değerli maden bu sabah takip ettiğimiz ve güçlü sayılabilecek 1.850 direncinin biraz altında yatay bir görüntü sergiliyor. Aşı tedarikleriyle ilgili kısmen olumsuz haber akışı, ABD'de teşvik paketi ile ilgili somut bir gelişmenin gözlenmemesi ve Brexit belirsizliğine karşın risk iştahında bir bozulma gözlenmiyor. Mevcut fiyatlamalar çerçevesinde değerli madenin ise 1.850 direncinin altında kalmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda söz konusu seviyenin kırılması 1.868 seviyesine kadar bir ivmelenmeyi beraberinde getirebilir. ABD'de tarım dışı istihdam verisinin izleneceği günde Ons Altın'da geri çekilme gözlenmesi durumunda 1.826 ve 1.805 sıralı destekler konumunda.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 11.12.2020 vadeli 34.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
İNGİLTERE/SHARMA: ÇOK ÇALIŞIYORUZ
İNGİLTERE/SHARMA: NEREYE GİDECEĞİMİZİ GÖRELİM
İNGİLTERE/SHARMA: ZOR BİR AŞAMADAYIZ
İNGİLTERE/SHARMA: ANLAŞMANIN SADECE AB'NİN BİZİM BAĞIMSIZ OLDUĞUMUZU KABUL ETMESİ DURUMUNDA YAPABİLECEĞİMİZİ HER ZAMAN SÖYLEDİK
İNGİLTERE/SHARMA: KRİTİK BİR AŞAMADAYIZ
ALMANYA SAĞLIK BAKANI: YÜKSEK VAKA SAYILARININ GÖRÜLDÜĞÜ YERLERDE EK ÖNLEMLERE İHTİYAÇ VAR
Facebookta Paylaş