FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD'de cuma günü gelen istihdam verileri ekonominin toparlanmakta olduğunu ancak Fed'in henüz sıkılaştırma konusunda acele etmeyeceğine (beklentiler doğrultusunda saatlik ücretler, yüksek işsizlik oranı) işaret ederken, Dolar endeksi (DXY) %0,4 oranında düşüş kaydetti. Bugüne ise yatay bir görüntü ile başlayan DXY'de cuma günkü fiyatlamaların devam edebileceğini düşünürken, ABD piyasalarının bugün kapalı olması hareketlerin sınırlı kalmasını neden olabilir. Yurtiçi tarafta ise bu sabah açıklanan ve beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşen haziran ayı enflasyon verisi sonrasında kurda kısmi yükseliş gözlendi. Haziran ayında TÜFE aylık bazda %1,94 oranında artış kaydetti. Beklenti %1,42 idi. Böylece haziran ayında yıllık enflasyon %17,53 olarak gerçekleşti. TCMB'nin sıkı duruş vurgusu dışında geçen hafta TCMB'nin zorunlu karşılık hamlesi ve BDDK'nın makro ihtiyati tedbirler kapsamında getirdiği bazı sınırlamaların TL üzerinde yarattığı kısmi olumlu etkinin fiyatlamalarda baskın olabileceğini ve enflasyon verisinin ardından TL üzerindeki baskısının şu aşamada geçici olabileceğini düşüyoruz. Bu kapsamda, kurun 8,7370 direncinin altında fiyatlanabileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda 8,80 ana direnç konumunda. Diğer yandan, olası düşüşlerde 8,64 güçlü destek konumunda.
 
EUR/USD: Hafta genelinde baskı altında kalan ancak cuma günü tarım dışı istihdam verisi sonrasında Fed'in sıkılaştırma konusunda acele etmeyeceği spekülasyonları ile zayıflayan Dolar sonrasında parite haftanın son işlem gününde hafif de olsa artıda kapattı. ABD piyasalarının kapalı olduğu bugün ise Dolar'ın kısmi baskı altında kalmasını ve paritenin de 1,1820 desteğinin üzerinde kalarak 1,1910 seviyesine doğru hareketlenmesini bekliyoruz. Bu hafta, ECB ve Fed toplantı tutanakları, hizmet PMI verileri, ABD ISM imalat dışı PMI, Almanya ZEW endeksi, G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı öne çıkıyor. Bugün özelinde ise Euro Bölgesi ülkelerindeki hizmet PMI verileri takip edilecek.
 
XAU/USD: Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde gelse de, işsizlik oranı ve ortalama saatlik ücret rakamları Fed'in sıkılaştırma konusunda acele etmeyeceği spekülasyonlarını beraberinde getirdi. Bu da Dolar üzerinde baskı oluştururken, Ons Altın günü %0,6 oranında primle 1.787,5 seviyesinden kapattı. Bu sabah da risk iştahındaki kısmi baskıya karşın Dolar'ın yeterince güçlenememesi değerli madeni destekliyor. Şu aşamada Dolar'da kısmi baskının devam etmesini beklerken, Ons Altın'ın yükselişini sürdürerek 1.815 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan, olası düşüşlerde ise 1.774 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %0.6 DÜŞÜŞLE 28143,50 PUANDAN KAPANDI
İNGİLTERE'DE YENİ ARAÇ KAYITLARI HAZİRAN'DA YILLIK %+28.0 (ÖNCEKİ: %+674.1)
TCMB, 12.07.2021 vadeli 70.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ 0.44 ARTIŞLA 3534,32 PUANDAN KAPANDI
(D) İŞLENMEMİŞ GIDA, ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ HARİÇ TÜFE; AYLIK %+2.41, YILLIK %+18.40
(E) ALKOLLÜ İÇKİLER İLE TÜTÜN ÜRÜNLERİ VE ALTIN HARİÇ TÜFE; AYLIK %+2.04, YILLIK %+18.43
(F) YÖNETİLEN-YÖNLENDİRİLEN FİYATLAR HARİÇ TÜFE; AYLIK %+2.24, YILLIK %+19.29
Facebookta Paylaş