Günlük bülten (QNB Finansinvest)


Gözler Fed toplantısında…


BIST 100: Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 1960 direnç konumunda iken, bu seviyenin üzeri yükselişin devamı açısından takip edilebilir. 1910 desteği ise kısa vadeli görünüm önemli; mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir. Gün içerisinde Fed toplantı kararları öncesinde dalgalı seyir görebiliriz…
 
TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi 44 baz puan geriledi. Gösterge tahvilde %22,20, 10 yıllık tahvilde ise %22,30 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Öte yandan ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,77 seviyesi civarında…
 
USD/TL: Dolar kuru dar işlem bandındaki hareketine devam ediyor. Kurda 13,16 ve 13 destekler, 13,65 direnç seviyeleri olarak geçerli…
 
EUR/USD: Fed’in toplantısı öncesinde 1,13 civarında hareket ediyor. Kararlar öncesinde bekleme havasında seyir izleyebilir. Paritede 1,1250 desteğinin üzerinde kalınması öne çıkıyor. 1,1380 ise direnç seviyesi olarak korunuyor…
 
Günün Öne Çıkanları:

• Fed toplantı kararlarını açıklayacak, Başkan Powell konuşma gerçekleştirecek…

• İçeride 4Ç21 bilanço sezonu kapsamında ARCLK’in finansallarını açıklaması bekleniyor…

• İçeride reel kesim güven endeksi-kapasite kullanım oranı, ABD’de yeni konut satışları verileri açıklanacak…


   
 
 
 
 
     ABD ARCLK Bilançosu 4Ç21
  10:00 Türkiye Reel Kesim Güven Endeksi Ocak 106,1
  10:00 Türkiye Kapasite Kullanım Oranı Ocak %78,7
  18:00 ABD Yeni Konut Satışları Aralık 760 bin adet 744 bin adet
  22:00 ABD Fed Faiz Kararı Ocak %0,125 %0,125
  22:30 ABD Fed Başkanı Powell konuşma gerçekleştirecek



   Rusya-Ukrayna arasındaki artan jeopolitik tansiyonun yanı sıra Fed’den daha hızlı sıkılaşma beklentileri ile küresel piyasalarda genel olarak risk iştahı zayıf. Beyaz Saray sözcüsü yaptığı açıklamada ABD Başkanı Biden’ın Ukrayna’ya asker gönderme niyetinde olmadığını belirtti. Ancak taraflar arasında jeopolitik gerilim azalmadığı sürece bu durum piyasalarda risk unsuru olmaya devam edebilir. Öte yandan Fed’in bu akşamki toplantısında büyük olasılıkla faiz artırımı beklenmese de; faiz artırımlarına ve bilançosundaki varlıkları azaltmaya ilişkin takvimi açıklaması muhtemel görünüyor. Fed’in sıkılaştırma adımlarının başlanması öngörülen Mart ayı ve yılın devamı için vereceği mesajlar piyasaların odağında olacak.


   BIST 100 Endeksi yaşanan sert satışın ardından dün tepki alımları ile toparlanma çabası gösterdi. Ancak endekste gün içi volatilite yüksek; 1910 desteğinin altını test eden endeks 1960 direncine doğru yöneldi. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları hafif artıda işlem görüyor. Endeksin de yurt dışı borsalara paralel hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Gün içerisinde Fed’in toplantısı öncesinde dalgalı bir seyir görebiliriz; olası aşağı yönlü hareketlere/kâr realizasyonlarına karşı temkinli olunmalı. 1960 direnç konumunda iken, bu seviyenin üzeri yükselişin devamı açısından takip edilebilir. 1910 desteği ise kısa vadeli görünüm önemli; mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir.


   Dün Hazine TÜFE’ye endeksli kira sertifikası ihraç etti. Bir önceki gün TÜFE’ye endeksli tahvil ihracı vardı. Değişken faizli borçlanma araçlarının reel getirileri negatif bölgede oluşurken sabit getirili TL cinsinden tahvil getirileri gerilemeye devam etti. Ülke risk priminin de gevşemesiyle birlikte getirilerin düştüğünü izliyoruz. Gösterge faiz %22,36’ya kadar geri çekilirken, 5 yıllık tahvil getirisi %23,69’da sabit kaldı.


   EUR/USD paritesi 1,13 desteğinin altına geri çekildi. 1,1380 direncinden iyice uzaklaşan paritede 1,13 ana destek seviyesinin ardından 1,1250 desteğini izleyeceğiz. USD/TL 13,65 direnci ve aşağıda 13,16 ana destek seviyesi arasındaki hareketini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta kur bir ara 13,30’un altına gerilese de bu hareket kalıcı olamadı. Dolar/TL sakin ve yatay görünümünü korusa da 13,35’in kırılması halinde aşağı yönlü baskının sürmesi beklenebilir. EUR/TL’de 15,20 ve 15,00 destekler, 15,80 direnç seviyesi olarak izlenebilir.


   Ons altın 1825 desteği ile 1845 direnci arasında fiyatlanmayı sürdürdü. Bu akşam FOMC toplantısında Fed’in sıkılaşma döngüsünün detaylarını açıklaması ile ons altın hareketlenebilir. Dün yukarısının test edildiği 1845 önemli eşiği geçilirse yükselişin hızlanmasını bekleyebiliriz. Brent petrol 85 dolar desteği ile 90 dolar direnci arasında sıkışmış vaziyette. Gram altın hem döviz kurlarındaki hem ons altındaki yatay seyre bağlı olarak önemli 800 eşiğinin hemen altında fiyatlamasını sürdürüyor. 800 ile 820 TL dirençler, 762 TL ise destek konumunda.


   BIST 100 Endeksi’nde 1910 desteğinin üzerinde kalınması önemli. 10 yıllık tahvil faizinde %22,30 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.



  QNB Finansinvest
  https://www.qnbfi.com/
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş