Günlük Bülten (Yatırım Finansman Menkul Değerler)

Piyasalarda Dün…
¢ Dün güne pozitif açılışla başlayan endeks, seans başlarında sert hareketlere maruz kaldı. 3449,0 seviyesini test etmesinin ardından 3300,0 desteğine kadar geri çekilen BIST100, ardından toparlanmayı başardı ve günü %0,98 değer kazancıyla 3391,3 puanla tamamladı. BIST'te bu sabah zayıf bir açılış, ardından destek seviyeleri üzerinde tutunma ve tepki arayışı bekliyoruz. Takip edilmesi gereken destekler 3375, 3335 ve 3300/10 bandı, dirençler 3425, 3450 ve 3480. Türkiye 5y CDS primleri güne 753 baz puanda başlıyor.
¢ Dolar/TL ise, yatay seyir devam ediyor. 22 günlük hareketli ortalama 18,09'u destek olarak takip edeceğimiz kurda, bu seviye altında kalınması halinde 17,73'e düşüş hız kazanabilir. Olası yükselişlerde 18,30-18,36 bandı direnç olarak izlenebilir.
Bugünün Gündeminde …
¢ ABD Ticaret Bakanlığı, çip üretimine yönelik 50 milyar dolarlık yatırım planına dair açıklamalarda bulundu. Açıklamada, finansmanın yaklaşık 28 milyar dolarının hibeler, sübvansiyonlu krediler veya kredi garantileri yoluyla gelişmiş mantık ve bellek çiplerinin yerli üretimini desteklemek için kullanılacağı aktarıldı. Söz konusu finansmanlardan yararlanmak isteyenlere yönelik bilgilere de yer verilerek, özel başvuru kılavuzu sağlayacak finansman belgelerinin gelecek yıl şubat ayının başlarında yayımlanacağı bildirildi. Yerli yarı iletken üretiminin artırılmasına yönelik yasa, otomobil başta olmak üzere çoğu elektronik ürünleri de kapsayan birçok sektörde üretimde çip kıtlığını azaltabilir.
¢ Yurtiçi veri gündeminde Ağustos ayı Hazine Nakit Dengesi (17:30) açıklanacak.
¢ Yurtdışında Euro Bölgesi 2Ç22 GSYH büyüme verisinin son revizyonu (12:00) ile ABD dış ticaret dengesi (15:30) takip edilecek. ABD'de ayrıca, ülke ekonomisini 12 bölge halinde ayırarak büyüme performansını detaylı şekilde ele alan Bej Kitap raporu yayımlanacak (21:00).
Açılış Öncesi Yurtdışı Piyasalar …
¢ Yurtdışı piyasalara baktığımızda, ABD'de güçlü makro veriler, Fed'den sıkılaşma beklentilerini artırarak borsalara satış getiriyor. Avrupa borsalarında ise, Rusya kaynaklı enerji akışına dair beklentilerle dalgalı bir seyir izlenmekte. Asya piyasalarının genelinde zayıf görünüm hakim.
¢ EUR/USD ise, 0,99 desteğinde kapanış gerçekleştirse de zayıf görünümü devam ediyor. 0,9870 altında geri çekilmenin hız kazanmasını beklediğimiz paritede 0,9760 sonraki destek olarak izlenebilir. Olası yükselişlerde 1,00 direnç olarak takip edilebilir.

  Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.
  https://www.yf.com.tr/

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Güney Afrika'da brüt döviz rezervleri Ağustos'ta 59.76 milyar dolar (Önceki: 5951 milyar dolar)
İSVEÇ'TE ÖZEL SEKTÖR ÜRETİMİ TEMMUZ'DA AYLIK:% +1.2 (ÖNCEKİ:%-0.1)
İSVEÇ'TE YENİ SİPARİŞLER TEMMUZ'DA YILLIK:%+4.3 (ÖNCEKİ:%-1.7)
NORVEÇ'TE İMALAT ÜRETİMİ TEMMUZ'DA AYLIK:%+1.4 (ÖNCEKİ:%+0.3)
İSVEÇ'TE SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK:%+7.8 (ÖNCEKİ:%-0.5)
İSVEÇ'TE ÖZEL SEKTÖR ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK:%+3.6 (ÖNCEKİ:%+5.4)
İSVEÇ'TE SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA AYLIK:%+7.8 (ÖNCEKİ:%+0.5)
İSVEÇ'TE HİZMET ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK:%+3.6 (ÖNCEKİ:%+8.0)
Facebookta Paylaş