Küresel inovasyonda lider yine ABD-KPMG

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

KPMG'nin '2018 Küresel İnovasyon Merkezleri Araştırması'na göre ABD, küresel ölçekte etkili inovasyon ve yeni teknolojiler alanında bu yıl da lider seçildi. Araştırmaya katılanların yüzde 34'ü ABD'yi inovasyon lideri seçti. ABD, geçen yılki araştırmada da, yüzde 26'lık oy oranıyla yine listenin başında yer almıştı. Bu yılki araştırmada yüzde 26'lık oranla ikinci sırayı alan Çin'i, yüzde 13 ile Hindistan takip etti. Birleşik Krallık ve Japonya ise dördüncü sırayı paylaştı.

KPMG'nin 2018 Küresel İnovasyon Merkezleri Araştırması, dünyanın dört bir yanından 800'e yakın teknoloji sektörü lideri ile yapılan anketlerden elde edilen sonuçlarla hazırlandı. Araştırmaya ilişkin açıklamada bulunan KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, "Yeni teknolojiler için ekosistem küresel ölçekte büyümeyi sürdürüyor. Start-up'lara ve yeni fikirlere yapılan kurumsal yatırımlar ve devlet yatırımlarıyla birlikte öncü teknoloji şirketleri arasındaki işbirliği bu ekosistemi artan şekilde destekliyor" diye konuştu.
Teknolojik yenilik merkezleri
Araştırma kapsamında teknoloji sektörü liderlerine gelecek 4 yıl içinde San Francisco / Silikon Vadisi'nin yanı sıra hangi üç şehrin öncü teknolojik yenilik merkezi haline geleceği soruldu. Listede ilk 10'da ağırlıklı olarak ABD ve Çin şehirlerinin yer aldığı geçen yıldan farklı olarak bu yılki ilk 10 şehir arasında Amerika, Asya, Avrupa kıtalarından ve İsrail'den şehirler de bulunuyor.
Türkiye'nin puanı yükseliyor
Ercin,bu yıl yayımlanan Girişimcilik ve Teknoloji Ticarileştirme Raporu'na göre inovasyon merkezi şehirler listesinde henüz Türkiye'den bir şehir yer almadığını, ancak Türkiye'nin Küresel Girişimcilik Endeksi (Global Entrepreneurship Index)skorunun geçen yıl yüzde 3 yükseldiğini ve Asya-Pasifik ülkeleri arasında ürün inovasyonu konusunda en iyi ortalamayı kaydettiğini belirtti.
Ercin yaptığı açıklamada, "Bazı şehirler halen makroekonoomik ve altyapısal zorluklarla yüzleşirken, diğerlerinin ciddi bir ilerleme kaydetmesiyle inovasyon, dünya genelinde dağınık bir yapıya büründü. Bir şehrin inovasyon merkezi olarak görülmesinin ardında birçok etken bulunuyor. Devlet teşvikleri, teknoloji parkları, kurumsal yatırımlar ve son teknoloji ürünü altyapılar bunlardan bazıları arasında gösterilebilir" dedi.
Önde gelen inovasyon merkezleri
Şangay (Çin)
Tokyo (Japonya)
Londra (Birleşik Krallık)
New York (ABD)
Pekin (Çin)
Singapur
Seul (Güney Kore)
Tel Aviv (İsrail)
Bangalore (Hindistan)
Berlin (Almanya)
En önemli ölçüt gelir artışı
Teknoloji sektörü liderlerine göre gelir artışı, şirketlerdeki inovasyon çalışmalarının ne denli başarılı olduğuna dair en önemli ölçüt kabul ediliyor. Geçtiğimiz seneki araştırmada en önemli ölçüt sayılan patent sayısı bu yılki çalışmada ilk üçe girmedi. Yeniliğin ölçümlenmesinde diğer önemli ölçütler ise pazar payı ve yatırım geri dönüşü olarak değerlendiriliyor.
Çalışanlar 'terfi' istiyor
Şirketleerin çalışanlarını inovasyona teşvik etmek için seçebileceği en etkili yöntem sorulduğunda, katılımcıların yüzde 27'si 'terfi' yanıtını verirken, 'diğer finansal teşvikler' ve 'nakit' sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 14'lük oy oranlarıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.
Yeniliği yöneten kişi
Şirketlerinde yeniliğin yönetiminden hangi departmanın/pozisyonun sorumlu olduğu sorusuna katılımcılar ilkdefa, 'İnovasyon Lideri'nden (Chief Innovation Officer) daha çok 'Bilgi Teknolojileri Lideri' (Chief Information Officer) cevabını verdi.
Yenilik vizyonerleri
Araştırmada Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, en önemli küresel teknoloji vizyoneri seçilirken, Google CEO'su Sundar Pichai ikinci, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg üçüncü ve Alibaba Başkanı Jack Ma ise dördüncü sırada yer aldı. Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Bill Gates beşinci sırayı paylaşan isimler oldu. Alphabet CEO'su Larry Page ve Apple CEO'su Tim Cook ise yedinci sırayı paylaştı.
Google, teknolojik yeniliklerin teşviki bağlamındaa bir kez daha lider vizyoner şirket seçildi. Google'ı sırasıyla Apple, Microsoft ve Tesla takip etti. Amazon ve Alibaba ise beşinci sırayı aldı.



Diğer Haberler
İRAN DİNİ LİDERİ HAMANEY'İN YARDIMCISI: TRUMP VE POMPEO, İRAN LİDERLERİYLE GÖRÜŞMEK İÇİN ASLA KABUL EDİLEMEYECEK TEKLİF SUNDULAR
ALMANYA/MERKEL: ÇİN'İN PİYASALARINI AÇMASI GİBİ TRENDLERİ GÖRMEKTEN MEMNUNUZ
ALMANYA/MERKEL : ABD-ÇİN TİCARİ ANLAŞMAZLIĞININ İKİNCİL ETKİLERİ BİZE ETKİ YAPIYOR
ALMANYA/MERKEL: AB, ABD İLE TİCARİ ANLAŞMAZLIĞA RAĞMEN ALMANYA'YI KORUYOR
ALMANYA/MERKEL: TİCARİ VE ÇOKLU TİCARET SİSTEMİ DEVASA ZORLUKLAR İLE KARŞI KARŞIYA
ALMANYA/MERKEL : ALMANYA, EYLEM YETENEĞİ OLAN BİR DTÖ SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN ÇABALIYOR, BU DAHA DA GELİŞTİRİMELİ
DTÖ/AZEVEDO: GLOBAL TİCARİ SAVAŞ SENARYOSU, DÜNYA EKONOMİSİ ÜZERİNDE CİDDİ ETKİ OLUŞTURABİLİR, BUNUN KAZANANI OLMAZ
DTÖ/AZEVEDO: DTÖ REFORMLARINA YÖNELİK MÜCADELE İVME KAZANIYOR VE BU ÖNEMLİ
OPEC GENEL SEKRETERİ : BİR KRİZDEN BİR BAŞKASINA DÜŞMEMEK İÇİN, OPEC VE OPEC DIŞI ÜLKELER ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Facebookta Paylaş