Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)


 
FX BÜLTENİ 31 Ekim 2022

USD/TRY: ECB'nin 75bp faiz artış kararının oy birliğiyle alınmaması, Fed'in faiz artışında tepe noktasına ulaşmasının yakın olması beklentisini artırırken, geçen hafta piyasalar bu gelişmeden destek buldu. S&P500 endeksindeki prim %4 olarak gerçekleşti ve endeks 50 günlük ortalamasının üzerinde kapattı. Diğer yandan, Dolar endeksi (DXY) %1 düşerken, %4,30'ları gören ABD on yıllık tahvil faizi %4'e yaklaştı. Tarım dışı istihdamı gibi önemli verilerin izleneceği haftada çarşamba günü Fed faiz kararını açıklayacak. Fed'in politika faizini 75 baz puan artırması beklenirken, Powell'ın basın toplantısında "bir noktada faizlerdeki artışların yavaşlatılmasının uygun olabileceği" ifadesini tekrarlaması öngörülüyor. Öte yandan, enflasyon bağlantılı verilerde henüz ılımlı bir görüntü oluşmaması soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Bu sabahki fiyatlamalara baktığımızda ise risk iştahında bir bozulma gözlenmezken, Dolar endeksinde (DXY) hafif toparlanma gözleniyor. Şu aşamada bu haftaki Fed toplantısı öncesinde Dolar'da belirgin hareketler beklemezken, açıklanacak veriler kısmi hareketlilik yaratabilir. Yurtiçinde ise ekim ayı imalat ve enflasyon verisi bu hafta öne çıkarken, Dolar/TL'deki bant hareketi devam edebilir. Yakın destek ve direnç seviyeleri olarak 18,5830 ve 18,6410 takip edilebilir.
 

EUR/USD: Geçen hafta beklentilere paralel faiz artıran ECB'nin bu kararı oybirliği ile almaması ve sıkılaşma konusunda net bir tartışmanın geçmemesi Avro tarafında kar satışlarına yol açmıştı. Zaten, daha agresif bir ECB resesyonun belirginleşmesine yol açabileceği için daha sıkılaştırmacı politikalar Avro'da bir kalıcılı bir toparlanmayı zorlaştırabilirdi. Dolayısıyla, Avro güçsüz bir görüntü sergileyebilir. Dolar tarafında, Fed'in faizlerde tepe noktalarına yaklaşabileceği düşüncesi fiyatlamalarda etkisini gösterirken, Dolar'da şimdilik yükselişler sınırlı kalabilir. Önemli makro verilerin ve Fed toplantısının izleneceği haftada EURUSD'nin ise bugün 0,99 - 1,0 arasında bant hareketi yapabileceğini düşünüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında yukarıda 1,0080, aşağıda ise 0,9850 sıralı ana direnç ve destek olarak izlenebilir.
 

XAU/USD: Geçtiğimiz haftayı 1.638 - 1.675 aralığında geçiren Ons Altın kapanışı da 1.645 seviyesinden yaptı. Tahvil faizlerindeki gerilemeye bağlı olarak yükselen değerli madende alımlar sınırlı kaldı ve geri çekilme yaşandı. Bu haftaya baktığımızda ise Fed'in faiz kararının piyasalar tarafından nasıl yorumlanacağı Ons Altın fiyatı üzerinde etkili olabilir. Diğer yandan, faiz artışının devam etmesinin beklendiği toplantı öncesinde değerli madende güçsüz bir görüntü bekliyoruz. Bu kapsamda, bugün 1.655 ara direncinin altında hareket öngörürken, 1.630 desteğinin kırılması durumunda 1.615 hedefe girebilir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İngiltere'de finansal piyasalar BOE'den bu hafta 75 baz puanlık faiz artırımına %98 ihtimal veriyor, 100 baz puanlık artırım %2 ihtimalle fiyatlanıyor - OIS/Refinitiv
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %1.2 DÜŞÜŞLE 14687,02 PUANDAN KAPANDI
TCMB'nin 2 hafta vadeli 400 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 553 milyon dolar
TCMB, 07.11.2022 vadeli 30.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
İSPANYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR EYLÜL'DE YILLIK %+0.1 (ÖNCEKİ: %0.0)
Nebati: Selekif kredi politikasını istikrarlı şekilde uyguluyoruz
Facebookta Paylaş